Florin Ghetau
807 vizualizări 23 ian 2013

UPDATE Patru deţinuţi de la secţia de maximă siguranţă a Penitenciarului Iaşi au fost implicaţi în conflict

Description: Patru deţinuţi de la secţia de maximă siguranţă a Penitenciarului Iaşi au fost implicaţi în conflictul în urma căruia unul dintre aceştia a decedat, după ce a fost lovit în cap cu un scaun, iar un altul a fost înjunghiat şi transportat la spital, a anunţat, miercuri, conducerea unităţii de detenţie.

Potrivit directorului Penitenciarul Iaşi, Marius Vulpe, miercuri, între orele 6.10 - 6.20, a avut loc un conflict spontan între patru deţinuţi dintr-o cameră de deţinere de pe secţia de maximă siguranţă.

În timpul conflictului, unul dintre deţinuţi, în vârstă de 38 de ani, care executa o pedeapsă de 20 de ani de închisoare pentru omor calificat, a fost lovit în cap cu un scaun, iar un alt bărbat, în vârstă de 31 de ani, condamnat la patru ani şi şase luni pentru furt calificat, a fost tăiat cu un obiect ascuţit de ceilalţi doi colegi de celulă, ambii condamnaţi la câte 20 de ani pentru tentativă de omor deosebit de grav, a precizat comisarul şef principal de penitenciare Marius Vulpe într-un comunicat de presă.

"A fost anunţat serviciul SMURD, dar în ciuda eforturilor de resuscitare din partea personalului, persoana privată de libertate U.D.I. a decedat. Cealaltă persoană agresată a fost prezentată de urgenţă la spital cu multiple plăgi tăiate în zona feţei şi a coapselor", se mai arată în comunicatul citat.


Un deţinut al Penitenciarului Iaşi a murit, miercuri, după ce a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, iar un alt deţinut a fost înjunghiat şi transportat la spital, în urma conflictului, conducerea instituţiei declanşând o anchetă în acest caz, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Scandalul a izbucnit în jurul orei 6.00, într-o celulă din cadrul Penitenciarului de Maximă Siguranţă din Iaşi, în care se aflau mai multe persoane.

Unul dintre deţinuţi a fost lovit cu un scaun de către un coleg de celulă, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi. Bărbatul a decedat la scurt timp.

Un alt deţinut implicat în incident a fost înjunghiat cu un obiect ascuţit, fiind transportat de un echipaj SMURD la un spital ieşean.

"Incidentul s-a petrecut într-o cameră de detenţie, în jurul orei 6.00 şi s-a soldat cu decesul unei persoane. În camera respectivă se aflau deţinuţi condamnaţi la pedepse mai mari de zece ani de închisoare. Imediat după eveniment, supraveghetorul a anunţat cabinetul medical. S-a încercat resuscitarea deţinutului, însă bărbatul nu a mai putut fi salvat. Un alt deţinut a fost rănit, fiind transportat la spital”, a declarat purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Iaşi, Gabriela Topoliceanu, care nu a putut preciza câţi deţinuţi au fost implicaţi în conflict.

Conducerea Penitenciarului Iaşi a început o anchetă internă, în paralel fiind declanşate cercetări şi de către Poliţie.

Citește și: