Florin Zafiu
3918 vizualizări 9 feb 2019

Gigi Becali, naşul de cununie al lui Cristi Borcea este convins că fostul patron de la Dinamo nu va face mai mult de 6 luni din cei 5 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul retrocedărilor ilegale de plaje, faleze şi terenuri din Constanţa-Mamaia.

"Era achitat în primă instanţă, fără niciun fel de alte probe, fără niciun fel de alte declaraţii, fără nimic, l-au condamnat. Fără să mai ceară niciun fel de declaraţii, nici nu a declarat, nici martorii, nici DNA nu a cerut nimic despre el şi a fost condamnat. O să câştige la CEDO, dar degeaba mai câştigă la CEDO.(...) În 5-6 luni este acasă. Face contopirea şi în 5-6 luni este acasă şi gata," a declarat Becali pentru Mediafax.

Fostul impresar Victor Becali, condamnat alături de Borcea în dosarul transferurilor, l-a vizitat pe acesta joi seara, când a aflat de sentinţă şi a promis că-l va vizita şi la închisoarea Rahova, unde a fost închis.

"Ca prieten îmi pare foarte rău, am fost la el şi aseară, îmi pare rău,” a declarat Victor Becali. ”Eu, din ce ştiu, nu era foarte implicat în povestea asta, ca dovadă că a fost şi achitat în primă instanţă. Cumpărase printr-un împuternicit nişte lucruri pe care le-a şi vândut înapoi, nişte acţiuni, ştiu povestea asta... Dar nu ai ce să faci, este o hotărâre a instanţei, nu ai ce face. Asta am făcut şi eu. Asta a făcut şi el.

Cum putea să fie când eşti achitat în fond şi primeşti 5 ani? Cum poţi să fi decât dărâmat. Trebuie să îi nască soţia, copiii... cum poţi să fi într-o asemenea situaţie?... Eu am trecut prin astea şi ştiu ce înseamnă. Nu vă doresc să treceţi prin momentele astea, dar să stai atâţia ani în procese cum a fost Dragomir... Să stai, om în vârstă, cu copii, nepoţi, familie - că nu eşti implicat doar tu, este şi familia - şi apoi a fost achitat. Foarte bine că a fost achitat, slavă Domnului, dar să stai cu chestia asta zi şi noapte, nu pot să înţeleg cum se poate, Dumnezeu să înţeleagă!"

Fostul impresar a atras atenţia că, spre deosebire de alţii, Cristian Borcea nu a fugit din ţară, ci s-a predat.

"O să merg la Cristi Borcea, este prietenul meu, eu nu pot să mă dezic de Borcea niciodată, este prietenul meu, este ca fratele meu şi când o să pot, o să mă duc la el sau ce pot să fac pentru el. O să fiu aproape de el şi de familia lui aşa, ca prieten, că în rest nu are nevoie de nimic, are tot ce îi trebuie. Este o perioadă grea, la început este o perioadă destul de grea, dar asta este! Ce poţi să faci? Nu am fugit, nu fugim, nu fuge. Nu toată lumea fuge sau se ascunde, s-a predat. Alţii nu s-au predat, fug, stau şi câştigă şi procese, asta-i viaţa," a mai spus Victor Becali.

Şi fostul preşedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal Dumitru Dragomir e convins că Borcea va fi eliberat destul de repede, prin contopirea sentinţei cu cea executată în dosarul transferurilor.

"Cred că face o lună-două şi o să-i dea drumul, că şi-a făcut pedeapsa. Că se cumulează la Borcea. Mie îmi pare foarte rău, dar el şi-a făcut pedeapsa, că asta se cumulează. Îmi pare foarte rău. E un lucru la care nu ai ce să faci. Te duci, îţi faci pedeapsa şi gata, ce să faci? O fi drept, nu o fi drept, te duci şi îţi faci pedeapsa şi după aceea te duci şi îşi cauţi drepturile, că nu ai altă variantă. Nu am stat decât de două ori de vorbă cu el de când a ieşit şi nu despre lucruri din astea. Sincer, îmi pare rău. Am crezut că a scăpat de necazuri. Acolo când ajungi, nu mai eşti nimeni, eşti un zero barat," a spus Dragomir.

Joi seara, judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie i-au condamnat joi seară pe inculpaţii din dosarul retrocedărilor ilegale de terenuri din Constanţa, deciziile fiind definitive. Fostul primar al Constanţei Radu Mazăre a fost condamnat la 9 ani de închisoare cu executare, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa Nicuşor Constantinescu a fost condamnat la 5 ani de închisoare, fostul acţionar FC Dinamo Cristian Borcea a fost condamnat şi el la 5 ani de închisoare, iar omul de afaceri Dragoş Săvulescu, şi el fost acţionar la Dinamo, la 5 ani şi şase luni de închisoare.

 

Citește și: