Raluca ION
12351 vizualizări 27 ian 2015

Cristian Tudor Popescu a vorbit despre „poziţiile înţepate” pe care George Maior le-a avut la adresa CCR. „Totuşi e vorba de Curtea Constituţională a României la care dl. Maior se răsteşte. Este ceva straniu pentru un şef de serviciu secret şi pentrul dl Maior. Înaintea CCR şi deasupra ei, Curtea Europeană de Justiţie a declarat invalidă directiva pe baza căreia noi avem legile Big Brother”, a spus editorialistul în timpul emisiunii Gândul Live. „De ce se răsteşte dl. Maior la CCR? Pentru că aşa i-o cer şefii săi din exterior”, a continuat acesta. „Când şeful serviciului de informaţii spune că ştie mai bine decât Curtea Constituţională, înseamnă că avem o problemă. Înseamnă că Serviciului Român de Informaţii a început să i se umfle capul”

Jurnalistul a mai adus în discuţie şi controlul slab exercitat de comisiile parlamentare asupra SRI şi SIE. „Când un şef de serviciu secret din SUA este chemat la audieri în Congres, are coşmaruri, ia pastile”, a mai spus el.

În opinia sa, „SRI s-a apropiat prea mult de năravul fostei Securităţi”. „Mentalitatea este „Domn'e, în chestiile astea, de mare fineţe şi periculozitate, cu terorismul, cu jihaddiştii, n-au treabă Parlamentul preşedintele. Noi ştim ce facem”. Asta e atitudinea”. Nu crede că această atitudine se va schimba odată cu plecare lui George Maior.

„Nu se va schimba, atitudinea SRI va rămâne aceeaşi, la fel de ţepoasă. Va emite pretenţii în continuare. SRI nu va ceda, datorită mentalităţii. Când stai de vorbă cu oamenii ăştia sesisezi un anumit dispreţ faţă de civili. Nu-l vor exprima pe faţă. Dar există. Civilii sunt o turmă care trebuie protejată. Chiar dacă nu vrea”, a arătat Cristian Tudor Popescu.

„Aşa pot să gândesc şi eu despre SRI. Dacă sunt lăsaţi prea mult de capul lor degenerează. Sunt ca nişte adolescenţi, care trebuie ţinuţi sub control”, a mai spus editorialistul gândul, adăugând că preşedintele Klaus Iohannis trebuie să numească rapid şefi civili ai serviciilor secrete.

URMĂRIŢI MAI JOS DECLARAŢIILE LUI CRISTIAN TUDOR POPESCU REFERITOARE LA DEMSIA ŞEFULUI SRI, GEORGE MAIOR

 

Citește și: