Gandul
2937 vizualizări 12 iun 2019

Un complice a scăpat de vigilenţa poliţia, dar Leonard-Valter Tudor a fost arestat pentru tentativă de furt, după ce paznicii l-au reperat, scrie metro.co.uk. Luni, tânărul a ajuns în faţa judecătorilor.

Procurorul Sanjay Jerath a declarat: „Acuzatul a declarat că sosise în ţară cu o zi înainte. A mers la o adresă din Doncaster, pentru a găsi ceva de lucru. A fost abordat de un alt român, pe care nu-l cunoştea. A existat o propunere de „muncă” în Nottingham, unde ar fi trebuit să ia haine dintr-un magazin şi el a acceptat. Avea o sacoşă cu folie de aluminiu asupra lui şi îşi asumă responsabilitatea pentru fapta sa”.

Tudor, care a fost asistat de un translator român la tribunal, a recunoscut furtul de articole vestimentare în valoare de 506 lire sterline şi a fost trimis într-un penitenciar pentru tineri, unde va sta 16 săptămâni.

Judecătorul Leo Pyle a declarat: „Sentinţa ar trebui să fie una de descurajare, în cazul dumneavoastră”.

Neil O’Sullivan, avocatul din oficiu al apărării, a spus că Tudor a devenit tată pentru prima oară, în urmă cu două săptămâni şi i s-a promis de lucru în South Yorkshire. Tânărul a venit să locuiască la un amic din Doncaster: „Promisiunea simplă a banilor l-a determinat pe acesta să comită faptele. După cum vă imaginaţi, el nu avea niciun venit, când a aterizat, vineri, în Marea Britanie. A fost reţinut imediat de paznici. Toate produsele au fost recuperate. A făcut acest gest cu o oarecare reţinere. Mai exact, din necesitate”.

O’Sullivan a precizat că tânărul român şi-a recunoscut imediat faptele şi doreşte să revină în South Yorkshire, dacă va fi eliberat.

„Mi-a zis că perspectiva găsirii unui loc de muncă este încă validă şi nu doreşte altceva decât să-şi întreţină familia”, a încheiat O’Sullivan.

Nottinghamshire Police


Read more: https://metro.co.uk/2019/06/12/romanian-arrived-uk-friday-stole-saturday-jailed-monday-9914922/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Foto: Nottinghamshire Police

Foto colaj: Pixabay

Nottinghamshire Police

Imagine de Rudy and Peter Skitterians de la Pixabay Imagine de Stefan Schweihofer de la Pixabay Imagine de ErikaWittlieb de la Pixabay

Read more: https://metro.co.uk/2019/06/12/romanian-arrived-uk-friday-stole-saturday-jailed-monday-9914922/?ito=cbshare

Twitter: https://twitter.com/MetroUK Facebook: https://www.facebook.com/MetroUK/

Citește și: