Andreea Smerea
162 vizualizări 4 iun 2019

„Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât admiterea cererii de reîncadrare în funcţia de procuror la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova a doamnei Mariana Alexandru’’, se arată în minuta CSM.

Potrivit aceleiaşi surse, decizia a fost luată cu majoritate de voturi - 10 pentru şi 5 împotrivă.

Procurorul Mariana Alexandru a lucrat în dosare precum „Zambaccian", dar şi în cauzele în care au fost vizaţi fostul senator Cătălin Voicu şi fostul ministru al Tineretului, Monica Iacob Ridzi. În ceea ce priveşte dosarul „Gala Bute", Mariana Alexandru este cea care a infirmat soluţia iniţială dată în cauză, însă a plecat din DNA înainte de a fi luată o decizie privind anchetarea fostului ministru al Turismului, Elena Udrea.

Mariana Alexandru s-a pensionat în 2014. Ultima funcţie deţinută a fost cea de procuror-şef adjunct la Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie din DNA. În 2015, ea a fost selectată de delegaţia Uniunii Europene de la Chişinău, fiind numită în funcţia de expert, pentru a oferi asistenţă în domeniul investigării infracţiunilor economico-financiare.

Mariana Alexandru este soţia lui Ion Alexandru, care a activat ca procuror militar în cadrul DNA, acesta părăsind instituţia în anul 2015, ca urmare a reorganizării serviciului în cadrul căruia activa, la scurtă vreme după pensionarea soţiei sale.

În 2018, Felix Bănilă, procurorul-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), a numit-o pe Mariana Alexandru în funcţia de consilier.

Citește și: