Raluca ION
35638 vizualizări 20 ian 2015

„Ponta n-are cum să se menţină la şefia PSD până la sfârşitul lui 2015”, este de părere Cristian Tudor Popescu. „În momentul în care omul afiş nu mai e capabil să mai ascundă, cu pânza aia de la paravan, ce e în spate, trebuie înlăturat. De ce face declaraţia asta dl Mazăre (n.r. Radu Mazăre a cerut demisia lui Ponta de la conducerea partidului)? Pentru că începe să i se vadă adevărata natură, pentru că Victor Ponta nu mai ţine pravan. Dl Ponta, în ciuda celor 1.90 şi ceva metri ai săi, nu mai poate să funcţioneze ca paravan şi i se vede mazărea în spate. În clipa în care devine străveziu, el nu mai poate să funcţioneze”, a spus editorialistul în timpul ediţiei Gândul Live moderate de Claudiu Pândaru.

„În momentul în care pleacă Ponta, domnul Ghiţă nu mai are ce căuta pe veci în PSD”, a continuat Cristian Tudor Popescu. Potrivit acestuia şansele ca Mircea Geoană să creeze un paternic puternic de stânga sunt aproape nule: „Este imposibilă crearea unui partid de stânga, care să trăiască departe de matcă şi să evolueze într-un partid nou”.

Cristian Tudor Popescu: „Iohannis a făcut un nimic nemţesc. Un nix”

Editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu a vorbit, la Gândul Live, şi despre prima lună petrecută la Cotroceni de Klaus Iohannis.

Întrebat de moderatorul Claudiu Pândaru cum apreciază activitatea preşedintelui Iohannis, jurnalistul a răspuns cu un catren publicat în gândul. „Gândul de an ce-i bate tac şi ticul/ Călcând români pe coadă, Ponta dete chix/ Iohannis birui binefăcând nimicul/ Dar un nimic nemţesc, monumentalul nix”. „Cu accent pe ultima parte”, a punctat jurnalistul.

Totodată, Cristian Tudor Popescu a criticat faptul că şeful statului şi-a postat, după atentatele din Franţa, mesajul „Je suis Charlie”. „Înseamnă să te confunzi cu ceea ce făceau oamenii ăia la acea revistă. pe Hollande nu l-am văzut cu „Je suis Charlie””.

 

Citește și: