Ioana Sfârlea
132 vizualizări 25 iul 2019

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc a făcut, joi, o inspecţie pe şantierul lotului 2 al autostrăzii Sebeş-Turda. După ce constructorul i-a prezentat stadiului lucrărilor, ministrul a declarat că acestea sunt în grafic, dar a subliniat că în evaluarea pe care a făcut-o pentru tronsoanele de autostradă ce vor fi deschise la sfârşitul acestui an nu s-a „hazardat” să spună că şi acest lot va fi dat în trafic.

„Pe şantierul Sebeş-Turda lotul 2 se lucrează la structuri, se lucrează bine, antreprenorul îşi ţine graficul pe care şi l-a asumat acum trei săptămâni. (...) Am văzut că şi mobilizarea este cu totul alta faţă de ce am văzut iniţial, când am venit şi am spus că voi rezilia contractul în acel moment. Deci iată că suntem în grafic. (...) Eu aş vrea să văd şi mai mult decât atât, ca să-şi poată să-şi susţină termenul pe care ei şi l-au asumat, deşi aţi văzut că în evaluarea pe care am făcut-o pentru kilometrii care vor fi deschişi la finalul acestui an nu m-am hazardat să spun că vom finaliza acest lot, să-l putem da în trafic la sfârşitul anului, deşi constructorul şi antreprenorul şi-au menţinut acest termen, inclusiv astăzi. Dar eu vreau să văd acest lucru, să fie o surpriză, suplimentar faţă de ce am spus la ultima conferinţă de presă”, a declarat ministrul Cuc.

La inspecţia precedentă pe care a făcut-o pe şantier, la sfârşitul lunii iunie, ministrul a anunţat că lotul 2 va fi deschis traficului la sfârşitul acestui an, iar constructorul şi-a asumat finalizarea lucrărilor până la acest termen, indiferent de costurile pe care le va avea şi va da în trafic acest lot.

„S-au luat nişte măsuri care trebuie aduse la cunoştinţa opiniei publice. Mi s-a prezentat graficul de realizare a lucrărilor până la sfârşitul acestui an. Managerul companiei din Grecia şi-a asumat că va aloca toate resursele necesare pentru darea în trafic a acestui lot”, a declarat atunci ministrul Cuc.

Lotul 2 este cel mai mare dintre cele patru loturi ale Autostrăzii Sebeş - Turda, cu peste 24 de kilometri lungime.

Citește și: