Andreea Traicu
1365 vizualizări 18 mai 2018

Peste 240 de percheziţii au avut loc, miercuri, în 28 de judeţe, în cadrul unei operaţiuni a Poliţiei Române şi a procurorilor DIICOT, verificările vizând, printre altele, reţele de proxenetism, trafic de droguri şi criminalitate informatică. Au fost vizate peste 200 de persoane, procurorii dispunând 102 măsuri preventive şi 80 de persoane fiind reţinute. Florin Pârjol, liderul clanului Ghenosu, nu a fost, însă, găsit la domiciliu în urma percheziţiilor, astfel că procurorii au cerut arestarea lui în lipsă. A fost, de asemenea, demarat un control intern al IGPR pentru a determina cum a dispărut Florin Pârjol exact în ziua demarării operaţiunii.

Potrivit DIICOT, acţiunea este rezultatul investigaţiilor derulate în 20 de dosare instrumentate de către 14 structuri teritoriale ale DIICOT şi Structura Centrală, ce vizează "destructurarea mai multor grupări infracţionale implicate în majoritatea formelor de criminalitate organizată ce intră în competenţa direcţiei, respectiv trafic de droguri de risc şi de mare risc, trafic de persoane, criminalitate informatică, evaziune fiscală, contrabandă precum şi infractiuni cu violenţă, santaj, lipsire de libertate in mod ilegal si tentativă de omor".

Potrivit surselor judiciare, în urma percheziţiilor, anchetatorii au ridicat 19.500 de euro, 34.655 de lei, şase autoturisme, 21 de laptopuri, două tablete şi 70 de smartphone-uri.

La operaţiune au participat peste 600 de poliţişti.

Citește și: