Reprezentanţii lanţului de restaurante au susţinut însă că oferta "a expirat" şi au oferit un punct de vedere: "Aşa cum este menţionat şi în articolul publicat de dumneavoastră „Cât costă meniurile McDonald’s după scăderea TVA-ului”, McDonald's România a redus preţurile în medie cu 12% pentru principalele categorii de produse. Tot în articolul menţionat se regăsesc, de altfel, exemple din aceste categorii de produse care au beneficiat de reducere.

McDonald’s activează pe piaţa serviciilor de alimentaţie publică, de aceea trebuie luat în considerare faptul că nivelul de reducere se poate modifica considerabil în funcţie de modul în care se aplică măsura în întregul sistem de producţie şi aprovizionare. Mai precis, pe lângă costurile interne, care presupun pregătirea şi servirea produselor noastre, există costuri externe, precum cele ale furnizorilor noştri de ingrediente sau legate de logistică.

Prin urmare, întreaga gamă de produse McDonald’s a trecut printr-o serie de reduceri de preţ în concordanţă cu modificarile din întregul sistem de producţie şi aprovizionare, inclusiv promoţia la care se face referire în articol. În plus, ofertele McDonald’s România sunt şi rămân cele mai avantajoase pentru clienţii noştri. Misiunea pe care ne-am asumat-o întotdeauna este aceea de a pune clienţii noştri pe primul plan, experienţa unică a acestora aflându-se la baza a tot ceea ce facem.

Totodată, rămânem fideli procesului de consolidare şi dezvoltare a business-ului nostru în România, aşa cum am făcut-o şi în ultimii 20 de ani de activitate, timp în care am investit peste 700 de milioane de lei. Aşadar, vom continua să investim în formarea celor peste 4000 de angajaţi, în deschiderea de cafenele McCafé, precum şi în remodelarea restaurantelor noastre." Potrivit observatorulph.ro, conducerea OPC Prahova susţine că nu poate verifica politica de preţuri a McDonald’s România.

Citește și: