Maria MANOLIU
13413 vizualizări 21 iul 2011

Câteva sute de familii se vor muta în acte dintr-un sector în altul. Este vorba de o parte din locuitorii sectorelor 4, 5 şi 6 ale Capitalei. "Nu este vorba de o nouă împărţire administrative teritorială a Bucureştiului ci doar de mutarea graniţelor sectorului 4 şi 5 în zona Piaţa Unirii şi a graniţei dintre sectoarele 5 şi 6 în zona Prelungirea Ghencea" a declarat pentru gândul, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. Astfel, în zona Piaţa Unirii, graniţa dintre sectoarele 4 şi 5 va fi paralelă cu "Bulevardul Fântânilor" şi nu perpendiculară ca până acum.

Aşa cum gândul a scris încă din 2009, graniţa trasată perpendicular trecea prin holul de la intrarea a mai multor imobile, proprietarii figurând atât în evidenţele lui Piedone cât şi în cele ale lui Vanghelie. Noua graniţă paralelă cu fântânile va porni din zona B-aului Unirii şi va ajunge la Piaţa Operei "Tot ce însemnă bloc de locuinţe situat pe partea stângă, cum te uiţi la Palatul Parlamentului, va fi în sectorul 5. Blocurile de pe partea drepta vor fi în sectorul 4" a mai explicat pentru Gândul, prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei. În zona Prelugirea Ghencea imobilele cuprinse între strada Braşov şi linia de centură vor fi în sectorul 6 iar cele situate la sud de Prelungirea Ghencea vor aparţine sectorului 5.

Citeşte şi Oamenii cărora le trece frontiera de sector prin casă

Prefectul Atănăsoaei: "O nouă delimitare cadastrală"

Prefectul Capitalei, Mihai Atănăsoaei susţine că nu este vorba de o nouă reorganizare administrativ teritorială a Bucureştiului ci doar de "O nouă delimitare cadastrală. Acesta este necesară, în opinia oficialului, din patru motive: pentru realizarea cadastrului general al Bucureştiului, pentru cadastru verde, pentru recensâmânrul populaţiei şi pentru listele electorale necesare viitoarelor alegeri". Acesta susţine că peste 90 la sută dintre bucureşteni nu vor fi afectaţi de actuala măsură.

Click pentru a mări

"Cei care vor fi afectaţi nu vor fi obligaţi să-şi schimbe actele de identitate decât atunci când acestea le expiră. Oficiul de Cadastru le va schimba gratuit intabulările pentru locuinţe, acolo unde ele există. Urmează ca Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară(OCPI) să facă noua hartă a Bucureştiului şi să se trecă la cadastrul general" a mai explicat prefectul Atănăsoaei. Acesta nu exclude posibilitatea ca în urma noilor graniţe unele sectoare să aibă un număr mai mare de locuitori în detrimental altora.

Negocierile au durat opt luni

Pentru a bate în cuie noile graniţe ale sectoarelor 4, 5 şi 6 s-au purtat, timp de opt luni, negocieri între Prefectura Capitalei, primarul general, Sorin Oprescu şi primarii de sector. "Cele mai multe divergenţe au fost pe Tribunalul Bucureşti. Acesta a fost dorit şi de sectorul 4 şi de 5. Domnul Chiliman a cerut parcul din faţa tetrului Naţional deşi acesta nu s-a aflat niciodată în administrarea sctorului 3. Şi intersecţia dintre Podul Grant şi Calea Crângaşi sau Stadionul Giuluşti au fost cerute de Primăria sectorului1 însă s-a hotărât să rămână în sectorul 6. Negocierile au durat opt luni " a mai declarat pentru Gândul prefectul Mihai Atănăsoaei.

Citește și: