Laura Nureldin a subliniat de mai multe ori că în acest caz nu există niciun prejudiciu, iar Adrian Ursu a spus că decizia instanţei este „ticăloasă” şi că a fost dată „după dictare”, făcând referire probabil la influenţa preşedintelui Traian Băsescu în proces. „Pentru 10 ani de mandat ticălos al lui Traian Băsescu, 10 ani de închisoare pentru profesorul Dan Voiculescu”, a mai spus Ursu.

Mihai Gâdea, directorul Antena 3, crede că miza în acest proces este postului de televiziune pe care îl conduce. Instanţa a decispunerea sub sechestru a sediului în care funcţionează televiziunea. „Aici nu e vorba doar de 12 persoane, cu toate că atunci când vorbim despre o singură persoană, este important. Miza din spatele acestor persoane este Antena 3. Vedem de ce este în stare acest regim, cât de departe, cât de abrupt şi cât de pe faţă poate să meargă. Această măsura dispune confiscarea sediului Antenei 3. Dacă cineva avea vreun dubiu, cred că în momentul de faţă este atât de straveziu, este atât de clar", a afirmat vineri Mihai Gâdea. El a adăugat că acesta este „un dictat politic în justiţie. Ţinta a fost fondatorul trustului de presă care deţne poziţia numărul 1. Ţinta finală e împiedicarea postului A3 să împiedice desfăşurarea actului jurnalistic”.

Gâdea a făcut, apoi, apel la telespectatorii şi susţinătorii Antena 3 să ajute organizaţia să supravieţuiască. „Dacă nu reuţim acest lucru înseamnă că suntem slabi”, a spus el.

Mircea Badea, realizatorul emisiunii „În gura presei”, a declarat, imediat după aflarea sentinţei: „Nu se termina nimic aici. De abia incepe! (...) Pentru această decizie chiar criminală există căi de atac. Nu am niciun fel de îndoială că acest proces va fi câştigat. E adevărat că foarte mult timp nişte oameni vor suporta nişte rigori. ” El a spus din nou că acesta este „cel mai mare proces politic din ultimii 25 de ani”.

Pe de altă parte, Oana Stancu, realizator Antena 3, a spus că este evident că aceasta este o campanie politică de distrugere a lui Dan Voiculescu, deoarece „presa băsistă” ştia de ieri că patronul Intact va primi 10 ani de închisoare cu executare.

Alessandra Stoicescu spune că ţinta procesului a fost „evident” Dan Voiculescu, dar că alături de el au fost sacrificaţi oameni nevinovaţi.  

 

Citește și: