Gandul.info
Oana Despa
1194 vizualizări 5 ian 2018

„Despre faptul că domnul Lucan avea permanent informaţii clasificate din interiorul ministerului... ştiam. Parte dintre cei care îi transmiteau fiecare pas îmi sunt prea bine cunoscuţi. Despre alţii, sper să aflăm cu toţii mai devreme sau mai târziu. (...) Despre relaţia privilegiată a domnului Lucan cu domnul Bodog nu ştim de ieri, de astăzi. Înţeleg că ar fi şi rude, ceva naşi/fini în familie... sper să aflăm cu toţii în curând”, a scris Vlad Voiculescu pe Facebook.

Fostul ministru explică faptul că, la cererea DIICOT, Florian Bodog a fost nevoit să trimită Corpul de Control, dar cu „instrucţiuni” să descopere cât mai puţine neregului.

„La insistenţele DIICOT, după ce lucruri de o gravitate extremă fuseseră transmise către DIICOT în August şi în Noiembrie 2016, domnul Bodog a fost obligat să trimită din nou Corpul de Control. Astfel, în perioada 15.05.2017-26.05.2017, când 7 persoane (Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii şi membrii ai Casei de Asigurări de Sănătate Bucureşti) au realizat un simulacru de control la Cluj. În Minister se ştia foarte clar care sunt instrucţiunile... să găsească cât mai puţine lucruri... misiune de care echipa s-a achitat cu brio”, mai reiese din postarea lui Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătăţii precizează că cele şapte persoane care făceau parte din Corpul de Control au fost cazate la un hotel de 5 stele, deşi legea permite oficialilor să se cazeze la hoteluri de maximum 3 stele, iar factura pentru această deplasare a depăşit 6.000 de euro, bani pe care nu se ştie cine i-a achitat.

Florian Bodog a fost audiat, joi seara, de procurorii DIICOT, în calitate de martor, în dosarul medicului Mihai Lucan. La audieri ar trebui să ajungă şi primarul Clujului, Emil Boc, dar şi Vasile Dâncu, fostul vicepremier.

Procurorii DIICOT au început urmărirea penală „in rem”, fără a nominaliza persoane,  pentru tentativă de omor calificat cu premeditare, după ce medicul Mihai Lucan ar fi încercat să secţioneze intenţionat artera unui pacient, pentru a-i face rău unui coleg, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

În referatul cu propunerea de arestare preventivă întocmit de procurori apar informaţii potrivit cărora, în anul 2016, medicul ar fi luat legătura cu mai multe persoane influente în cadrul unor instituţii ale statului, în contextul unor verificări ale Corpului de Control al Ministerului Sănătăţii efectuate la ICUR. Una dintre persoanele contactate este fostul şef al Agenţiei Naţionale de Transplant, Victor Zota.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că în seara în care medicul Mihai Lucan a fost reţinut, a fost găsit asupra lui un jurnal care conţinea date despre persoane din sistemul judiciar. Din cercetări ar fi reieşit că doctorul i-ar fi cerut avocatei sale să facă un cerc protector în jurul lui.

Mihai Lucan a fost reţinut în 21 decembrie, iar în 22 decembrie, judecătorii de la Tribunalul Bucureşti au decis să respingă cererea de arestare preventivă a DIICOT şi au dispus cercetarea sub control judiciar.

 

Citește și: