Biro ATTILA
1165 vizualizări 17 nov 2014

Expert Forum şi Funky Citizens au conceput o plângere penală standard pe care cetăţenii români care nu au putut vota în străinătate o pot descărca şi completa pe calculator. Obstrucţionarea votului este o infracţiune sancţionată penal.

Expert Forum recomandă ca aceste plângeri să fie trimsie Judecătoriei Sector 2 şi ca ele să fie trimise prin fax sau prin orice modalitate care permite recepţionarea unei dovezi de trimitere. Expert Forum şi Funky Citizens au transmis următorul comunicat de presă:

În atenţia tuturor cetăţenilor români care nu şi-au putut exercita dreptul constituţional de vot până la închiderea secţiilor de votare: asociaţiile Expert Forum şi Funky Citizens vor acorda ajutor şi informaţii pentru demararea procedurilor legale de sancţionare a celor pe care îi consideraţi vinovaţi.

Publicăm momentan modelul de plângere penală pe care îl puteţi descărca de aici: Plangere-Parchet-incalcare-drept-vot. După ce o completaţi, trasmiteţi această plângere, prin poştă sau prin curier, la următoarea adresă:

Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 2
, Adresa: str. Scaune nr. 1-3, sectorul 3, Bucureşti, România

Important: trimiteţi prin orice formă de corespondenţă care asigură dovedirea datei transmiterii de către expeditor, precum şi confirmarea primirii de către destinatar (varianta românească este scrisoarea recomandată cu confirmare de primire)
, trimiteţi plângerea şi prin fax la: 004021.314.92.00

DESCARCĂ AICI MODELUL DE PLANGERE

Plângeri realizate online

De asemenea, românii din diaspora pot depune plângeri prin intermediul site-ul Hear-Ro.Eu. Plângerea se completează pe site. Administratorii site-ului au explicat pentru gândul şi cum funcţionează sistemul. “Odată ce utilizatorul completează câmpurile de pe website, acesta generează automat două pdf-uri conform modelului preluat de la: http://www.apador.org/cum-faci-o-plangere-la-avocatul-poporului/ şi de pe Funky Citizens (cu acordul părtilor bineînţeles). Mai departe, utilizatorul este rugat să printeze documentul generat, să îl semneze şi să îl trimită la adresa de email (sesizare@mpublic.ro) sau cea fizică de la Parchetul General, respectiv Avocatul Poporului - adrese menţionate si pe pagina noăstra de web, în momentuli generării”, a explicat Mihai Nanu unul dintre cei care administrează pagina şi care a iniţiat acest proiect.

Citește și: