Florin Zafiu
299 vizualizări 13 aug 2019

„L-am întrebat pe domnul director dacă i se pare normală atitudinea operatorului STS faţă de Alexandra şi nu vă pot spune decât ce a spus dânsul - din punctul meu de vedere, acea femeie nu mai are ce căuta în acel sistem, dar domnul director al STS mi-a spus doar atât: că îşi doreşte să fi avut un alt ton, chiar dacă profesional şi-a făcut treaba în cadrul serviciului. Din punctul dânsului de vedere tonul avut cu Alexandra a fost unul nepotrivit”, a declarat Alexandru Cumpănaşu, la ieşirea din sediul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS).

Potrivit acestuia, directorul interimar STS i-a explicat procedura gestionării apelurilor de urgenţă şi, în viziunea lui Cumpănaşu, acesta ar fi înţeles că operatorii „trebuie să empatizeze” cu cei care apelează la 112.

Cumpănaşu consideră că angajaţii STS trebuie instruiţi mai bine.

„Oamenii de acolo care lucrează nu sunt suficient de pregătiţi, trebuie să aibă o pregătire din punct de vedere emoţional, de înţelegere a problemelor, de competenţă, nu numai a apăsa pe butoane şi a redirecţiona. (..) Oamenii care sună sună acolo cu necazuri nu pentru a fi trimişi la plimbare”, a mai spus unchiul Alexandrei.

Alexandru Cumpănaşu a publicat, în urmă cu câteva săptămâni, pe Facebook, stenogramele discuţiilor de la 112 intre Alexandra, poliţişti şi operatorii 112. Acestea sunt şocante, la un moment dat operatorul întrebând cum să o găsească dacă nu spune unde este.

 

Citește și: