178 vizualizări marţi, 09:10

Update

Dosar penal după ce 40 de copii s-au intoxicat în urma deratizării din şcoală, în Arad

Inspectoratul de Politie Judeţean Arad face arată că poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase au fost sesizaţi, luni seara, că la Spitalul Clinic Judeţean Arad - UPU s-au prezentat mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit şi edeme la nivelul fetei si al ochilor, greaţă si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie, care au avut loc la şcoală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate şi a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice”, anunţă Poliţia.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

Administratorul firmei care a făcut deratizarea, Veres Csaba, declara, marţi, pentru MEDIAFAX, că toate substanţele folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii urmează să ajungă la Arad.

Ştire iniţială

Administratorul firmei care a făcut deratizarea în la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad, de unde 40 de copii au ajuns la spital spune că toate substanţe care au fost folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate. 

Administratorul Veres Csaba a declarat, marţi, pentru Mediafax, că toate substanţele folosite pentru dezinsecţie şi deratizare sunt autorizate şi că exclude varianta ca elevii să se fi intoxicat din această cauză.

„Am fost audiat şi la Prefectură, am dat declaraţie şi la poliţie. S-au utilizat toate substanţele avizate de Ministerul Sănătăţii, conform legii, pe suprafeţe şi atâta tot. Din punctul nostrum de vedere, nu este vina noastră. Suprafţa asta este pentru suprafeţe, adică se dă şi pe pereţi. N-ar trebui să aibă efecte negative asupra oamenilor, substanţa având o toxicitate foarte redusă“, a spus Veres Csaba, administratorul firmei de deratizare.

Corpul de Control al ministrului Sănătăţii ajunge, marţi, la Arad, după ce 40 de elevi ai Liceului German s-au intoxicat, luni, la şcoală. Prima bănuială a autorităţilor se îndreaptă către firma care a făcut deratizarea în instituţie.

Potrivit prefectului de Arad, Gheorghe Stoian, comisiile de anchetă nu au descoperit substanţa care ar fi dus la intoxicarea elevilor, însă se aşteaptă rezultatetele analizelor criminaliştilor.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrun” din Arad au fost suspendate, marţi, din odinul prefectului de Arad, după ce zeci de elevi s-au intoxicat, luni, cu o substanţă încă necunoscută.

Şcoala, dar şi societatea care a făcut deratizarea, sunt verificate. 40 de elevi au ajuns până marţi dimineaţa la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.

 

Citește și: