Vasile Magradean
35 vizualizări miercuri, 17:54

Purtătorul de cuvânt al ISJ Arad, Laura Nădăban a declarat, miercuri, corespondentului Mediafax că vineri va avea loc o reevaluare a situaţiei pentru a se decide reluarea cursurilor.

„În şedinţa Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad s-a hotărât să rămână suspendate cursurile la Liceul German şi joi şi vineri, iar vineri se va reevalua situaţia pentru a se vedea dacă se vor relua luni. Acţiunile de curăţenie vor continua în aceste zile”, a spus Nădăban.

Cursurile de la Liceul Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” din Arad au fost suspendate, în urma unei dezinsecţii şi deratizări cu probleme.

40 de elevi au ajuns până marţi dimineaţa la Spitalul din Arad cu iritaţii ale pielii, ochilor şi cu dureri abdominale. Potrivit reprezentanţilor Prefecturii Arad, 14 copii au fost internaţi.

Inspectoratul de Politie Judeţean Arad face arată că poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi si Substanţe Periculoase au fost sesizaţi, luni seara, că la Spitalul Clinic Judeţean Arad - UPU s-au prezentat mai mulţi elevi ai Liceului Teoretic „Adam Muller Guttenbrunn” care prezentau prurit şi edeme la nivelul fetei si al ochilor, greaţă si vărsături.

Conform celor declarate, acestea ar fi survenit în urma unor activităţi de dezinsecţie şi dezinfecţie, care au avut loc la şcoală.

„În urma primelor verificări s-a stabilit o legătură directă între starea elevilor si dezinsecţia/dezinfecţia efectuată în incinta liceului, la data de 10 ianuarie 2020, de către o societate comercială cu sediul în Deva, judeţul Hunedoara. În urma cercetărilor efectuate şi a mijloacelor de probă administrate din acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de: vătămare corporală din culpă, fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals şi trafic de produse sau substanţe toxice”, anunţă Poliţia.

Cercetările continuă sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

 

Citește și: