Dragos Suciu
444 vizualizări 30 nov 2017

Petre Daea a fost întrebat, joi, la Alba Iulia, când se vor vedea rezultatele campaniei de informare şi promovare a cărnii de oaie. El a răspuns că rezultatele au început deja să se vadă, iar supermarket-urile vând carne proaspătă de ovine.

”Au început să se vadă. Uitaţi-vă, sunt supermarket-uri care deja pregătesc şi pun înspre vânzare carne proaspătă de ovine, lucru care nu s-a întâmplat până acum. Am avut momente de satisfacţie când am intrat în două supermarket-uri din Bucureşti şi consumatorii de acolo strigau la mine spunând că deja au cumpărat carne de oaie. Toţi cei care sunt aici, iată că puteţi vedea, consumă produsele respective, produse bune, sănătoase, care merită să fie consumate, iar producătorii se simt extraordinar de bine când văd că semenii lor, în calitate de consumatori, apreciază şi cumpără acest produs”, a spus Petre Daea.

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, şi-a cumpărat, la Alba Iulia, la caravana ”Alege oaia”, mai multe produse tradiţionale, între care pâine şi brânză, iar apoi a mâncat ”virşli”.

El a fost primit cu entuziasm de producători şi colindat de către persoane îmbrăcate în port popular.

Petre Daea a întrebat un crescători de ovine dacă ştie cum trebuie să urce dealul fără să îl doară spatele: ”Ştiţi cum să urcaţi dealul? Care sunt crescători de ovine? Cum urci dumneata dealul să nu te doară spatele?”. Pentru că nu a primit răspuns,ministrul i-a arătat crescătorului de ovine cum trebuie să-şi ţină, la spate, bâta ciobănească.

”Aşa merg ciobanii pe deal”, s-a auzit, apoi, vocea unei femei care îl privea pe ministru, iar Petre Daea a ridicat un deget şi i-a răspuns: ”Ca să nu te doară coloana”.

În Alba, ministrul Agriculturii a vizitat o fermă de ovine, o unitate de procesare a cărnii şi o brutărie.

Citește și: