Gabriel Pecheanu
281 vizualizări 7 nov 2017

Petre Daea a afirmat, după audierea sa în Comisia de agricultură a Senatului, că este nevoie de creşterea efectivelor de ovine în România cu atât mai mult cu cât suprafaţa de păşuni permite acest lucru.

”Pentru unii devin agasant explicând şi repetând că e o resursă extraordinară, dar nu pot altfel. Este un domeniu pe care trebuie să-l valorificăm în ţară. Această resursă excepţională care este iarba, pe 4,8 milioane de hectare, trebuie să o transformăm în carne şi în lapte”, a mai spus Petre Daea.

Ministrul a spus că este necesară şi încurajarea creşterii porcilor pentru ca aceştia să consume excedentul de cereale al României.

”În preocuparea noastră primordială este să creştem efectivele de suine, motiv pentru care am rugat şi astăzi parlamentarii să dea zor la aprobarea actului normativ, în aşa fel încât să-l putem aplica din primele zile ale anului viitor, în aşa fel încât să creştem efectivele de suine, de porci pentru a consuma cerealele pe care le producem în România”, a declarat Petre Daea.

El a mai spus că România realizează de la un an la altul randamente tot mari de cereale la unitatea de suprafaţă.

”Sunt mândru să le spun de fiecare dată că sunt producţii istorice, care trebuie valorificate. Ca să poţi să le valorifici şi să câştigi în România trebuie să zootehnizezi agricultura ţării româneşti. Aici sunt două canale de acţiune. Este acest canal de creştere a efectivelor de suine, în aşa fel încât să nu trimiţi la export porumbul, să-l pui în barje şi să plece în lume, ci să-l valorifici aici cu efectivele de animale pe care îl ai, ca să poţi să exporta carne sau produse de carne de porc”

SURSA FOTO: agrointel.ro

Citește și: