150 vizualizări 3 feb 2009

 

Vicepremierul Dan Nica a fost ales, cu unanimitate, de conducerea PSD pentru a ocupa funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor, el fiind validat marţi seară şi de Comitetul Executiv Naţional al formaţiunii. Acesta îşi va păstra şi funcţia de vicepremier, astfel că PSD va renunţa să mai numească încă o persoană în Cabinetul Boc. Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a declarat partidul a trimis deja, la Guvern, propunerea ca Dan Nica să preia conducerea MAI, arătând că acesta din urmă va avea „deplina libertate” să-şi aleagă secretarii de stat, cu acceptul formaţiunii.

Anterior întrunirii social-democraţilor, liderul PSD, Mircea Geoană, a avut o întâlnire cu preşedintele Traian Băsescu şi cu premierul Emil Boc. Geoană a declarat după aceasta că discuţiile au fost dedicate şi subiectului desemnării unui ministru al Administraţiei şi Internelor. Întrebat dacă şeful statului şi prim-ministrul au fost de acord ca Dan Nica să fie propunerea PSD pentru conducerea MAI, Geoană a spus că deciziile nu au fost luate.

Dan Nica îl înlocuieşte astfel pe colegul său de partid Liviu Dragnea, care, luni, şi-a anunţat demisia „de onoare” de la şefia MAI pe motiv că resursele alocate acestui minister sunt prea puţine pentru a-şi îndeplini obiectivele asumate la preluarea funcţiei. Potrivit unor surse din PSD, Dragnea a renunţat la postul de ministru deoarece nu a fost de acord cu numirea lui Ionel Georgescu la DGIPI şi a lui Mincu Silvestru ca secretar de stat, persoane impuse de unii lideri ai PSD, în frunte cu Marian Vanghelie.

În şedinţa de marţi seară, conducerea PSD a decis să renunţe la cele două numiri, urmând ca social-democraţii să facă alte propuneri pentru şefia DGIPI şi pentru un post de secretar de stat în MAI. (R.D.)

 

Citește și: