275 vizualizări joi, 17:46

Judecătorul Dana Gîrbovan a declarat, că, de-a lungul timpului, a avut poziţii publice care nu au fost „uşor de digerat” de preşedinte. Magistratul a făcut referire la momentul când a cerut desecretizarea hotărârilor CSAT privind justiţia.

„În timp într-adevăr am avut poziţii care nu au fost neapărat uşor de digerat de către preşedinte, mai ales în calitatea domniei sale de preşedinte al CSAT-ului. Mi-aduc aminte, cred că în 2016, ceream cu insistenţă CSAT-ului şi preşedintelui să publice toate hotărârile care au privind justiţia şi, de asemenea, care este procedura prin care CSAT-ul a verificat judecătorii din această ţară şi procurorii şi a ajuns la concluzia că nu există printre ei acoperiţi sau colaboratori sau informatori. Iar una din replicile de atunci ale domnului preşedinte a fost: <Probabil liderii asociaţiilor sunt în campanie electorală>. Urmau alegerile pentru CSM. Pentru noi sunt lucruri foarte importante”, a spus Dana Gîrbovan, la ”Marius Tuca Show”.

Întrebată, de la Marius Tucă, dacă vizează o altă funcţie în stat, aşa cum s-a speculat, Dana Gîrbovan a răspuns că „unele presupuneri au uimit-o”.

„Am văzut că au apărut în presă astfel de presupuneri. Unele m-au uimit şi pe mine. Domnul Traian Băsescu, cu o seară înainte de anunţul preşedintelui a făcut această speculaţie. Nu am avut niciun fel de discuţii sau intenţii de a intra în politică. Propunerea făcută de doamna premier şi discuţia pe care am purtat-o cu aceasta a vizat exclusiv portofoliul justiţiei. Mi s-a părut absolut normal pentru a explica premierului ce urmăresc”, a mai spus magistratul.

Citește și: