363 vizualizări 1 nov 2019

Rugată vineri, în judeţul Timiş, să lămurească ce părere are despre vorbitorii de limbi străine, Dăncilă a spus: „Apreciez toţi vorbitorii de limbi străine, fie că vorbim de engleză, franceză sau germană. Sunt o resursă valoroasă pentru ţara noastră. Nu suntem de acord cu politicienii care în una din limbile de circulaţie internaţională îşi critică propria ţară”.

Anterior, întrebată într-o conferinţă de presă la Timişoara de ce nu se descurcă în limba engleză, Dăncilă a răspuns: „Legat de limba engleză, doamnă, suntem în România. Haideţi să fim mândri că suntem români. De fiecare dată am încercat să ducem în derizoriu anumite lucruri. Să ştiţi că unii poate vorbesc foarte bine limba engleză, germană, franceză şi se duc la Bruxelles să spună ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă”.

Referindu-se la cei care vorbesc bine limba engleză şi spun ceea ce vrea Bruxelles-ul să audă, Dăncilă a continuat: „Nu spun, de fapt, ceea ce ar trebui să susţină pentru această ţară. Eu sunt un proeuropean convins, dar de fiecare dată mi-am susţinut ţara şi am obţinut rezultate. Faptul că vorbim bine sau mai puţin bine o anumită limbă străină eu cred că este relevant, dar important este ceea ce faci pentru români şi cu câtă demnitate îţi reprezinţi ţara atât în ţara ta, cât şi în afara graniţelor”.

Întrebarea legată de limba engleză a venit imediat după ce un ziarist a întrebat-o pe Viorica Dăncilă unde va lucra dacă va pierde alegerile.

 

Citește și: