Laura Petrescu
77 vizualizări 15 mai 2019

"Am văzut declaraţiile preşedintelui Iohannis. Am primit refuzul. Aşa cum mă aşteptam, refuzul e bazat pe oportunitate şi nu pe legalitate. Oportunitatea este a prim-ministrului, care-şi asumă buna funcţionare a Guvernului şi implicaţiile pe care le presupune acest lucru. Cred că trebuie să înţeleagă că fiecare trebuie să avem anumite atribuţii şi trebuie să ne încadrăm în aceste atribuţii. Noi, ca lideri, ca oameni care conduc instituţia prezidenţială, Guvernul, trebuie să fim exemplu pentru ceilalţi şi să respectăm legea", a afirmat Viorica Dăncilă.

Totodată, ea a spus, referitor la criticile lui Klaus Iohannis la adresa guvernării PSD, că se aştepta ca preşedintele să fie bucuros, având în vedere creşterea economică înregistrată de România în primul trimestru.

"Am mai văzut că dl preşedinte nu a mai rata ocazia de a pune iar la colţ Guvernul României. Mă aşteptam la obiectivitate din partea dl preşdinte şi să spună faptul că este bucuros că România are o creştere de 5% în primul trimestru al acestui an, lucruri care sunt evidente. Astfel puteam să avem şi o imagine bună de ţară. Cred că ar trebui să ne gândim în primul rând la acest lucru şi după la beneficiile personale sau electorale", a transmis şeful Guvernului.

Preşedintele Klaus Iohannis a transmis, miercuri, scrisorile prin care motivează respingerea miniştrilor propuşi de PSD pentru portofoliile Justiţie, Românii de pretutindeni şi Fonduri Europene pe motiv că aceştia nu au experienţa necesară pentru a gestiona domeniile respective, care sunt complexe.

Astfel, preşedintele Klaus Iohannis i-a respins pe Eugen Nicolicea pentru funcţia de ministru al Justiţiei, Tit-Liviu Brăiloiu pentru funcţia de ministru pentru Românii de pretutindeni şi Oana-Consuela Florea în funcţia de ministru al Fondurilor Europene.

Eugen Nicolicea a fost propus de premier în funcţia de ministru al justiţiei, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia domnului Tudorel Toader. Tit-Liviu Brăiloiu a fost propus în funcţia de ministru pentru românii de pretutindeni, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Natalia-Elena Intotero. Oana-Consuela Florea a fost propusă în funcţia de ministru al fondurilor europene, ca urmare a propunerii de constatare a vacanţei funcţiei prin demisia doamnei Rovana Plumb.

Totodată, Klaus Iohannis a acuzat, miercuri, PSD, într-o conferinţă de presă, că lucrează de doi ani şi jumătate pentru ca liderul partidului, Liviu Dragnea, să scape de justiţie, precizând că social democraţii au produs cea mai slabă guvernare de după Revoluţie. De asemenea, şeful statului a anunţat că a trimis în scris motivele pentru care a respins cele trei propuneri de miniştri, Eugen Nicolicea, Oana Florea şi Liviu Brăiloiu, precizând că este vorba despre proasta guvernare şi justiţia, pe care a catalogat-o sub asaltul PSD.

 

Citește și: