Alexandru Costea
52 vizualizări 11 oct 2019

"Dacă se va face o majoritate parlamentară pentru a declanşa procedura de alegeri anticipate, suntem favorabili acestei idei. Din punctul nostru de vedere, alegerile anticipate nu se pot organiza mai devreme de lunile mai-iunie, atunci când avem şi alegeri locale. Din punct de vedere guvernamental, nu am înaintat o propunere în faţa domnului Iohannis. Suntem realişti şi ne-am manifestat disponibilitatea de a contribui prin voturile noastre pe care le avem din ce în ce mai mult pentru stabilitatea politic a ţării. Ne-am manifestat dorinţa ca o nominalizare pentru viitorul prim-ministru să fie făcută cât mai repede. Am înţeles că există disponibilitate pentru aceste lucru. Urmează ca preşedintele să prezinte un calendar exact. N-am spus că vrem să fim în Guvern. Dacă ni se va cere, nu ne dăm la o parte. Credem că avem cei mai buni profesionişti care să conducă ministerele şi Guvernul. Dar nu este o condiţie pentru a susţine un viitor Guvern", a spus, vineri, Daniel Constantin, după consultările cu preşedintele Klaus Iohannis de la Palatul Cotroceni.

Constantin a afirmat că Pro România o poate propune pe Corina Creţu pentru un nou mandat de comisar european din partea României.

"Avem o propunere pentru desemnarea comisarului european. Credem că persoana care ar putea să treacă foarte repede prin comisiile Parlamentului European şi să fie validată în plen este Corina Creţu", a afirmat deputatul.

Din delegaţia grupului parlamentar PRO Europa care a participat la consultări au făcut parte şi Gabriela Podaşcă, Vladuca Oana Silvia, Ion Mocioalcă şi Nicolae Băniciou.

Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului a fost adoptată, joi, în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului, fiind 238 de voturi „pentru”, patru „împotrivă” şi trei voturi anulate. Votul a fost secret cu bile.

Citește și: