Andreea OFIŢERU
2430 vizualizări 5 sep 2012

Fostul ministru al Educaţiei, Daniel Funeriu, a declarat, pentru gândul, că noul tip de bacalaureat propus de Ecaterina Andronescu va fi un fel de „BAC cu buletinul”.

Daniel Funeriu este de părere că bacalaureatul trebuie să fie trecut de elevii care învaţă.

„E o măsură total greşită, un fel de „BAC cu buletinul”.  Bacalaureatul trebuie să fie trecut de cei care învaţă. Actualul guvern vrea să dea bacalaureatul şi celor care nu îl merită. I-a intrebat cineva pe cei peste 100.000 de elevi care au luat BAC-ul dacă li se pare normal aşa ceva? Cred că este pentru a lua voturile celor picaţi la BAC. Oamenii aceştia chiar nu înţeleg nimic. Sper că plenul Senatului să nu voteze aşa ceva”, a declarat Daniel Funeriu, pentru gândul.

El a mai spus că prin aceasta măsură diploma de bacalaureat va fi aruncată în ridicol, după ce în ultimii doi ani a căpătat valoare.

„După ce trei ani am păstrat stabilitatea şi nu am schimbat de la an la an bacalaureatul, iar vine fiecare ministru cu experimente care dau instabilitate. Varianta corectă a bacalaureatului diferenţiat este prevăzută de legea educaţiei şi urma să intre în vigoare pentru elevii care încep clasa a IX-a”, a spus Funeriu.

Fostul ministru a apreciat că măsura introducerii unui nou tip de examen de maturitate este şi rezultatul presiunii fabricilor de diplome care în urma unui bacalaureat serios nu mai au clienţi.

„Această măsură va distruge învăţământul profesional pe care eu l-am reintrodus. Elevii de la liceele teoretice au 80% succes la BAC, ceea ce e normal. Cei de la tehnologic au 20% promovare pentru că mulţi dintre aceşti elevi sunt trimişi la liceu în loc să fie îndreptaţi către învăţământul profesional. Această formă de BAC cu buletinul va trimite din nou zeci de mii de copii pe o cale care nu e a lor”, a conchis fostul ministru al Educaţiei.

Citește și: