352 vizualizări 1 nov 2019

Primarul Marian Dragomir a povestit că a decis să sune la call-center-ul societăţii de furnizare a energiei electrice după ce mai mulţi brăileni au sunat la Primărie pentru a reclama o avarie care afecta mai multe zone din oraş.

„Au fost două situaţii, am sunat de două ori. Prima dată mi-a răspuns o doamnă care atunci când i-am spus cine sunt, a devenit recalcitrantă. Nu a folosit cuvinte triviale, dar a deranjat-o faptul că i-am explicat (...) să intervină la avarii. A doua operatoare mi-a spus că-şi va informa superiorii. În oraşul Brăila corpurile de iluminat sunt toate în sistem led şi aparţin Primăriei. Când se arde un bec intervine firma care a câştigat licitaţia cu Primăria. Reţeaua aparţine societăţii care furnizează electricitate. Când pe o stradă, într-un cartier, nu funcţionează iluminatul, trebuie să intervină”, a povestit pentru Mediafax, primarul Dragomir.

Reacţia operatoarelor de la compania de electricitate l-a luat prin surprindere pe primar şi imediat l-a sunat pe şeful societăţii, pentru a-i aduce aminte că în cazul avariilor care afectează străzi şi cartiere întregi trebuie să intervină echipele companiei de electricitate.

„Nu mi-a venit să cred. Am avut o discuţie cu domnul director care mi-a spus că le va transmite dânsul în scris acest lucru (...) Este un lucru absolut strigător la cer ceea ce se întâmplă, pentru că nu este treaba Primăriei. Iluminatul stradal şi întreţinerea reţelelor sunt în sarcina exclusivă (n.r. a companiei)”, a spus primarul Marian Dragomir.

Edilul a mai spus că va face o adresă scrisă către conducerea companiei de electricitate în care va solicita ca operatorii să nu-i mai mintă pe cetăţenii care reclamă avarii la reţelele urbane.

 

 

Citește și: