Diana Grigore
6219 vizualizări 12 iul 2018

"După ce Dragnea i-a majorat nepermis de mult leafa şi i-a dat şi o pensie specială nesimţit de mare, Victor Ciorbea nu se mai ocupă de niciuna dintre prerogativele date de Constituţie sau de legea de funcţionare a instituţiei. Ciorbea trebuie demis pentru că a demostrat, încă de la învestitură, că este doar Avocatul PSD, nicidecum al poporului. Solicit demiterea domnului Ciorbea şi pentru faptul că încă există pericolul ca Guvernul Dăncilă să emită o Ordonanţă de Urgenţă neconstituţională, care să-l scape pe Dragnea de problemele penale, iar o nouă Ordonanţă 13 nu va fi atacată niciodată la Curtea Constituţională de către actualul Avocat al Poporului!", a afirmat deputatul PNL printr-un comunicat de presă remis de MEDIAFAX.

Printre argumentele aduse de Nicolae Giugea privind demiterea Avocatului Poporului, se numără faptul că Victor Ciorbea nu ar fi sesizat CCR cu privire la Ordonanţa prin care se transferau contribuţiile în sarcina angajaţilor, peste un milion de salariaţi trezindu-se astfel cu salariile reduse.

"Un prim exemplu este cel legat de faptul că Victor Ciorbea, fost lider de sindicat, nici măcar nu s-a deranjat să sesizeze Curtea Constituţională a României cu privire la neconstituţionalitatea Ordonanţei nr.79/2017, prin care s-au transferat contribuţiile în sarcina angajaţilor. Din această cauză, peste 1 milion de salariaţi din sectorul privat s-au trezit cu salariile diminuate cu cca. 20%. Dreptul la muncă şi salariul sunt drepturi garantate de Constituţie, care nu l-au mişcat cu nimic pe Victor Ciorbea! Tot Ciorbea este complice şi la tăierea contribuţiilor la pensiile din Pilonul II, la supra-impozitarea muncii part-time, la diminuarea unor drepturi ale persoanelor cu dizabilităţi şi lista încălcării drepturilor fundamentale este foarte lungă", a mai precizat acesta.

Preşedintele PSD,Liviu Dragnea, a declarat miercuri că nu va impune Guvernului nimic în ceea ce priveşte o posibilă ordonanţă de urgenţă pentru modificarea codurilor penale, dar spune că aşteaptă ca fiecare din partid, indiferent de funcţie, să facă în aşa fel încât PSD să îşi respecte promisiunile.

"Nu o să impun premierului nimic. Fiecare în funcţia pe care o deţine are responsabilităţi şi decizii. Ce ţine de Parlament şi decizia politică, sunt lucruri rezolvate. Decizia politică a fost asumată, cu calendar asumat public, Parlamentul a adoptat legea. Ca şi partid, de aici încolo, să vedem cum sunt lucrurile. Contestări, ei vor să întindă perioada de intrare în vigoare, în speranţa restauraţiei, pentru că abuzuri sunt şi acum, şi acum sunt presiuni şi ameninţări să facă denunţuri. Ce vor face partenerii din Coaliţie, vom discuta cât de curând, mâine, poimânie ne întâlnim, nu plec nicărieri. Aştept ca toţi colegii, indiferent de funcţii, să facă ce e de făcut pentru ca obiectivele asumate, prezentate în 2016 să fie îndeplinite" a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Codul Penal şi cel de Procedură Penală au fost adoptate în Parlament, dar au fost atacate la CCR. Curtea Constituţională a României a stabilit, miercuri, dezbaterea pe 25 septembrie a sesizării de neconstituţionalitate depusă de şeful statului Klaus Iohannis asupra proiectului care modifică Codul de procedură penală.

 

Citește și: