Diana Grigore
62 vizualizări 30 mai 2019

„În data de 17 mai, la mitingul electoral organizat de PSD în Topoloveni, judeţul Argeş, Jandarmeria a ridicat o serie de cetăţeni cu opinii critice la adresa domnului Liviu Nicolae Dragnea, aflat în acest moment în inchisoare. Cele aproximativ 10 persoane care exprimau puncte de vedere defavorabile condamnatului penal Liviu Nicolae Dragnea au fost băgate în dube şi duse la poliţie. Mai mult, acestea au fost ţinute în secţie timp de o oră şi jumătate, iar atunci când au cerut explicaţii privind procedura legitimării, li s-a transmis că sistemul informatic utilizat pentru verificare nu era funcţional la acel moment, informaţie care trebuie confirmată. În acest context, domnule preşedinte - pentru a lămuri toate aceste aspecte care indică un abuz de putere al forţelor de ordine - vă solicit să-i invitaţi la audieri în cadrul Comisiei de Aparare a Camerei Deputatilor pe reprezentanţii Jandarmeriei Argeş, pe protestatarii ridicaţi de Jandarmerie care au scandat mesaje anti-Liviu Nicolae Dragnea şi pe directorul Direcţiei Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Comisar de poliţie Bogdan Teodor Haiducu”, a transmis Ovidiu Raeţchi, vicepreşedinte al Comisiei de apărare din Camera Deputaţilor, într-un comunicat de presă remis Mediafax. 

El a mai spus că că incidentul de la Topoloveni nu trebuie „trecut sub tăcere”.

„Ridicarea cetăţenilor care au exprimat opinii anti-PSD la Topoloveni de către Jandarmerie nu trebuie trecută sub tăcere, în speranţa că subiectul va fi uitat de opinia publică. Numeroase solicitări de audiere a reprezentanţilor Jandarmeriei au fost ignorate şi blocate de către Comisia de Apărare a Camerei Deputaţilor, inclusiv cea privind protestele de pe 10 august. Având în vedere faptul că reprezentanţii Jandarmeriei nu renunţă la a-şi folosi abuziv funcţia pentru a suprima proteste anti-guvernamentale, îmi exprim speranţa că măcar acum PSD a învăţat ceva din votul de duminică şi funcţia de control a Comisiei nu va mai fi blocată”, a conchis Raeţchi.

Pe 17 mai, mai mulţi protestatari au fost ridicaţi la Topoloveni, în judeţul Argeş, de jandarmi şi duşi la Poliţie pentru legitimare. Potrivit reprezentanţilor IJJ Argeş, protestatarii au afişat bannere şi au scandat lozinci şi au fost conduşi la secţia de poliţie pentru legitimare.

Ulterior, Parchetul militar de pe lângă Tribunalul Bucureşti s-a autosesizat în cazul intervenţiei jandarmilor la Topoloveni în timpul vizitei preşedintelui PSD, Liviu Dragnea, au declarat pentru Mediafax surse judiciare.

Un bărbat care fusese ridicat de jandarmi în timpul vizitei lui Liviu Dragnea la Topoloveni, judeţul Argeş, corespondent al unei televiziuni cu program exclusiv online, a fost amendat cu 1.000 de lei după intervenţia jandarmilor. Traian Paparete, corespondent al Rezistenţa TV, televiziune cu program redus, exclusiv online, a scris pe Facebook că a fost amendat cu 1.000 de lei. „Am primit o primă în valoare de 1.000 lei de la danJardermeria Argeş, cea care apără penalii şi hoţia, pentru evenimentul privat al lui dracnea de la Topoloveni din 17 mai 2019”, a scris Traian Paparete.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Argeş, Luiza Ciobănescu, a declarat, pentru Mediafax, că în total 5 persoane au fost amendate în urma proestului de la Topoloveni, una dintre ele primind şi un avertisment. „Au fost aplicate un avertisment pentru refuz de legitimare şi cinci amenzi pentru participarea la o adunare publică nedeclarată şi neînregistrată”, a spus Luiza Ciobănescu.

 

Citește și: