Liviu Dadacus - Mediafax
286 vizualizări 6 feb 2018

Camera a adoptat, astfel, proiectul de lege pentru aprobarea Ordonanţei Guvernului nr.13/2017 privind aprobarea participării României la Programul pentru şcoli al UE.

Proiectul asigură aplicarea eficientă a măsurilor coerente în ceea ce priveşte acordarea de ajutoare din partea UE pentru furnizarea şi distribuţia de fructe şi legume proaspete, în special banane, de fructe şi legume prelucrate destinate copiilor din cadrul programului de încurajare a consumului de fructe şi legume în şcoli.

Autorităţile competente la nivel local pentru aplicarea programului sunt Consiliul Judeţean şi/sau Consiliul Local, care sunt obligate să colaboreze şi să-şi distribuie responsabilităţile înainte de demararea programului.

Deputatul PSD Tudor Ciuhodaru a precizat că, prin această lege, toţi preşcolarii şi şcolarii vor beneficia de pachet alimentar complet - lapte şi corn, fructe şi legume proaspete, masă caldă.

El a spus că pe termen mediu şi lung se speră la o scădere a bolilor condiţionate alimentar, în condiţiile în care aproape 30% dintre copii sunt supraponderali sau obezi şi că, totodată, sunt încurajate producţia şi consumul de produse alimentare autohtone.

Citește și: