689 vizualizări 15 apr 2019

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de reprezentanţii Prefecturii Mureş, primarul comunei Nadeş, Ivan Erhardt Laszlo, a sesizat prefectului faptul că, pe raza comunei Nadeş, în zona Canton Nadeş, în parcarea de lângă E 60, pe partea dreaptă în sensul de mers spre Sighişoara, a fost depozitată, în mod ilegal, o cantitate mare de leşuri, în noaptea de sâmbătă spre duminică.

„Am fost sesizat de primarul din Nadeş că, pe marginea drumului E 60, au fost depozitate resturi animale în putrefacţie. Am dispus Gărzii de Mediu, Inspectoratului de Poliţie Judeţean Mureş şi Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş să se deplaseze de urgenţă la faţa locului şi, într-adevăr, se confirmă faptul că aproximativ două tone de resturi animale au fost depozitate pe marginea drumului. A fost identificat autorul şi, cu siguranţă, se vor lua măsurile legale asupra celui care a comis această faptă”, a declarat prefectul judeţului Mureş, Mircea Duşa, potrivit comunicatului transmis de Prefectura Mureş.

Potrivit sursei citate, primarul Ivan Erhardt Laszlo a sesizat şi faptul că în zona Cantonului Nadeş este un miros insuportabil şi un posibil focar de infecţie.

În urma sesizării Gărzii de Mediu, Comisariatul Judeţean Mureş l-a identificat pe cel care a lăsat leşurile în zona Cantonului.

„Persoanei în cauză i-a fost dispusă măsura eliminării deşeurilor, pe parcursul acestei zile (luni - n.r.), urmând ca, în baza OUG 195/2005, să primească o sancţiune contravenţională în valoare de 50.000 lei”, au transmis reprezentanţii Gărzii de Mediu.

 

Citește și: