Prezent luni seara la Gândul LIVE, Cristian Tudor Popescu a afirmat, în contextul deselor reţineri şi arestări care au avut loc în România în ultima perioadă pentru dare şi luare de mită, că "nu vom vedea niciodată o astfel de lecţie (despre a nu da şpagă n.r.) la ora de religie".

"Cine îi arestează pe sfinţii părinţi care iau dreptul de Paşti, de Crăciun, botezuri şi înmormântări bani negri? Toţi ăia sunt bani negri şi nu sunt puţini deloc, au plicul lor. Acolo chiar nu se va duce DNA-ul. Este foarte greu să convingi omul să nu dea părintelui după ce a dat cu pămătuful prin casă, să nu bage plicul, să nu îi mai dea şi nişte produse, pentru că Dumnezeu nu se hrăneşte cu roua de pe flori", a opinat editorialistul Gândul.

"Banii ăia şi bucata aia de miel cea mai bună sau ciolanul de porc care i se dă sfântului părinte preot care vine să sfinţească, ăla nu este pentru el. El nu mănâncă, de fapt, cu gura lui mănâncă Sfântul Duh. Pentru Sfântul Duh sunt banii ăia, pentru biserica nevăzută. Nu cred că vedem foarte curând un preot luat pentru şpagă în România. Să dea Dumnezeu să greşesc", a mai spus Cristian Tudor Popescu.

Totodată, acesta a criticat punerea în scenă la o şcoală privată din Constanţa a unei scenete cu decapitarea Brâncovenilor, la care actori au fost nişte elevi cu vârste de sub 14 ani, iar printre vorbitori s-a aflat şi un preot.

Citește și: