2810 vizualizări 20 ian 2013

Deţinutul, care a părăsit punctul de lucru unde fusese repartizat, a fost capturat, duminică, de către autorităţi, informează Penitenciarul Bucureşti-Jilava.

Deţinutul Laurenţiu Adrian Dumitru a fost capturat duminică, în jurul orei 17.00, în urma unor informaţii obţinute de personalul închisorii unde era încarcerat acesta.

La operaţiunea de capturare au participat angajaţi Penitenciarului Bucureşti Jilava şi reprezentanţi ai Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Ilfov, Poliţiei Judeţene Ilfov, Jandarmeriei Bucureşti, Direcţiei Generale de Poliţiei a Municipiului Bucureşti. deţinutul a fost readus în Penitenciarul Bucureşti Jilava, urmând a fi finalizate cercetările pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul.

În acest caz a fost sesizat Parchetul de pe lângă Tribunalul Ilfov.

"Părăsirea fără autorizare a punctului de lucru aflat în exteriorul locului de deţinere este asimilată infracţiunii de evadare şi se pedepseşte conform prevederilor din Codul Penal, cu închisoare între şase luni şi două ani (temei legal: art 741 din Legea 275/2006 privind executarea pedepselor şi a măsurilor dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, cu modificările şi completările ulterioare)", precizează sursa citată.

Duminică, în jurul orei 6.00, s-a constatat că deţinutul Laurenţiu Adrian Dumitru, în vârstă de 34 de ani, condamnat definitiv la şapte ani închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie, cu domiciliul în Bucureşti, clasificat în regim deschis, a părăsit punctul de lucru la care era repartizat, respectiv decantorul unităţii.

Conducerea penitenciarului a dispus demararea unei anchete administrative care să analizeze circumstanţele care au condus la producerea evenimentului.

Citește și: