300 vizualizări 15 sep 2012

Deţinutul de la Penitenciarul Craiova care s-a urcat, vineri, pe acoperişul închisorii pentru a protesta faţă de o sancţiune primită a coborât de pe clădire, a anunţat conducerea penitenciarului, precizând că agenţii care erau de serviciu în momentul incidentului vor fi sancţionaţi.

Potrivit purtătorului de cuvânt al penitenciarului, Cătălin Borleanu, deţinutul a coborât de pe clădirea închisorii vineri seară, după ora 20.00.

"În urma discuţiilor purtate de către personalul unităţii cu persoana privată de libertate, aceasta a încetat forma de protest. Deţinutul a fost dus apoi la cabinetul medial, stabilindu-se că starea de sănătate a acestuia este bună. Ca urmare a incidentului, împotriva acestuia va fi sesizată comisia de disciplină a penitenciarului", a declarat, sâmbătă, Cătălin Borleanu.

Totodată, conducerea penitenciarului va face o anchetă în acest caz, urmând să îi sancţioneze pe agenţii care erau de serviciu în momentul incidentului.

Vineri, în jurul orei 11.30, un deţinut de la Penitenciarul Craiova s-a urcat pe clădirea închisorii, el reuşind să scape de supravegherea agenţilor de pază, în timp ce se afla împreună cu alţi deţinuţi în curtea închisorii.

Bărbatul a comis o abatere disciplinară în penitenciar pentru care a fost sancţionat de agenţii de pază. Nemulţumit de sancţiunea primită, deţinutul a decis să se urce pe clădirea închisorii pentru a protesta.

Georgiana Stănescu, corespondenti@mediafax.ro

Citește și: