Gandul.info
Andreea Traicu
208 vizualizări 6 mar 2018

"Ieri, în jurul orei 15.30, poliţiştii din Prahova au fost sesizaţi de o femeie din localitatea Vărbilău, mamă a doi copii, de 8 şi 10 ani, despre faptul că aceştia ar fi fost luaţi de tatăl lor, fără acordul său. Poliţiştii au demarat imediat căutările, minorii fiind daţi în urmărire şi în consemn la frontieră. De asemenea, a fost activat, de către Poliţia Română şi Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru prima dată în România, mecanismul ,,Alertă Răpire Copil””. În această dimineaţă, cei doi copii, însoţiţi de tatăl lor, au fost găsiţi în municipiul Bucureşti. Aceştia se află în afara oricărui pericol", transmite Poliţia Română, printr-un comunicat de presă.

Minorii au fost găsiţi împreună cu tatăl lor în apropierea Ambasadei Greciei la Bucureşti.

"Au fost anunţaţi şi reprezentanţi ai D.G.A.S.P.C., care s-au prezentat la locul în care se află copiii, pentru acordarea de asistenţă de specialitate acestora, până când vor fi încredinţaţi mamei. Din cercetări a reieşit că, printr-o hotărâre judecătorească definitivă, tatăl nu avea drept de vizită şi ar fi luat copiii de pe stradă", potrivit sursei citate.

La ora transmiterii ştirii, bărbatul se află la Secţia 8 de Poliţie din Bucureşti. Alături de el, la audieri, este un alt cetăţean grec, urmând a se stabili implicarea acestuia.

Potrivit poliţiştilor, o vecină a luat copiii de la şcoală, iar pe stradă s-au întâlnit cu tatăl, cetăţean grec. Acesta nu i-a mai dus acasă pe cei mici.

Surse judiciare spun că, din declaraţia mamei copiilor reiese că bărbatul ar avea antecedente penale în Grecia, fiind condamnat pentru trafic de stupefiante.

Potrivit informaţiilor furnizate de femeie, în perioada 2008-2013 aceasta a locuit, împreuna cu minorii, în Grecia, ulterior venind în România.

În 2014, situaţia din prezent s-ar fi repetat, tatăl luând minorii din România şi ducându-i în Grecia. Mama acestora a alertat autorităţile, a mers să îşi ia copiii, iar în 2016 a obţinut, definitiv, custodia exclusivă, tatăl neavând dreptul a de îi vizita.

În octombrie 2017 acesta a revenit în România.

Citește și: