Ana Petrescu
721 vizualizări 10 apr 2019

„Ministerul Afacerilor Externe informează că cei trei marinari răpiţi la data de 3 martie 2019, de pe o navă aflată în largul apelor statului Togo, au fost eliberaţi. Cetăţenii români urmează să fie repatriaţi în zilele următoare, aceştia fiind asistaţi de Ambasada României la Abuja, Nigeria, pentru efectuarea formalităţilor necesare întoarcerii acestora, în siguranţă, în România. Eliberarea marinarilor a fost posibilă datorită implicării companiei angajatoare şi a demersurilor specifice ale Celulei de Criză a MAE pe lângă autorităţile abilitate”, arată reprezentanţii MAE, în comunicatul de presă remis MEDIAFAX.

Sursa citată menţionează că MAE a monitorizat zilnic cazul şi a păstrat legătura cu cei implicaţi în procedurile de eliberare a marinarilor români.

„Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Abuja, a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu toate părţile implicate în derularea procedurilor pentru eliberare. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţenilor români şi identificarea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost principalele preocupări ale autorităţilor române. Ministerul Afacerilor Externe adresează mulţumiri tuturor instituţiilor şi autorităţilor străine implicate în demersurile de eliberare a cetăţenilor români”, conchide sursa amintită.

Trei marinari români au fost răpiţi, la începutul lunii martie, după ce vasul pe care erau a fost atacat de piraţi în Lome, Togo. Vasul tanc Histria Ivory – pavilion Malta, care aparţine companiei Histria din Constanţa, ar fi fost atacat de piraţi, în timp ce se afla în Lome, Togo.

foto: captură youtube.com

Citește și: