Dora Vulcan
171 vizualizări 23 apr 2019

Direcţia Generală Anticorupţie din Ministerul Afacerilor Interne a reacţionat marţi cu trimitere evidentă la polemica declanşată între Cătălin Ioniţă, şeful DGA, şi ministrul de Interne Carmen Dan, care a anunţat că vor fi modificări organizatorice la nivelul DGA pe motiv că trebuie să existe un echilibru între cele două componente ale structurii, cea privind combaterea corupţiei şi cea privind prevenirea sa.

„(...) Activitatea preventivă desfăşurată de D.G.A. şi-a concentrat eforturile, în primul rând, pe personalul ministerului afacerilor interne, numărul personalului participant de 68.109 angajaţi dovedind cu prisosinţă acest lucru, respectându-se documentele strategice anticorupţie şi reglementările de linie. Ministrul i-a reproşat şefului DGA că activitatea de prevenire s-a concentrat ”mult prea mult în cu totul alte zone, decât MAI”. DGA a reacţionat marţi printr-un veritabil raport de activitate, şi face o evidenţă a tuturor acţiunilor DGA exact pe cele două zone nominalizate de ministrul Carmen Dan”, se spune într-un comunicat al DGA remis marţi Mediafax.

Mai mult, DGA o contrazice pe Carmen Dan şi spune că, din datele prezentate în documentul dat publicităţii marţi „rezultă în mod vădit că activitatea preventivă desfăşurată de D.G.A. şi-a concentrat eforturile, în primul rând, pe personalul ministerului afacerilor interne, numărul personalului participant de 68.109 angajaţi dovedind cu prisosinţă acest lucru, respectându-se documentele strategice anticorupţie şi reglementările de linie!”

De asemenea, DGA anunţă că pentru perioada imediat următoare va fi convocată „o şedinţă a Comitetului Strategic pentru sprijinirea activităţii DGA, pentru realizarea unei analize şi a evaluării situaţiilor obiective şi subiective de natură a îmbunătăţi operaţiunile DGA.”

Carmen Dan a anunţat săptămâna trecută că vor fi schimbări la Direcţia Generală Anticorupţie, din cadrul MAI, condusă de Cătălin Ioniţă pentru a stabili un echilibru între componenta de prevenţia şi cea de combatere a corupţiei şi a recproşat DGA că activiatea sa ”s-a concentrat mult prea mult în cu totul alte zone, altele decât MAI”.

La rândul său, şeful DGA a reacţionat în weekend, transmiţând o scrioare deschisă în care a acuzat că schimbările pe care vrea să le facă ministrul Carmen Dan în DGA, îl vizează de fapt pe el. Acesta a descris şi momentul din 2018, când s-a aflat în mijlocul unui conflict între premierul de atunci, Mihai Tudose, şi ministrul Carmen Dan.

Citește și: