49084 vizualizări 30 mar 2013

Dinu Patriciu este executat silit de cel mai bun prieten al său, Petre Imre, fosta „mână dreaptă” a lui Patriciu de la cotidianul „Adevărul”.

Potrivit unui dosar înregistrat la judecătoria sectorului 1 pe 23 ianuarie 2013, Peter Imre îi cere lui Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro. Instanţa a admis, fără cale de atac, executarea silită a afaceristului Dinu Patriciu de către Peter Imre.

Aceasta nu este nici pe departe singura problemă a fostului şef Rompetrol. Aflat în recuperare după un transplant de ficat, Patriciu trebuie să-şi împartă averea, estimată la 2,3 miliarde de euro, cu soţia sa, Dana, care a cerut partajul. Este de aşteptat ca procesul să fie unul de lungă durată, deoarece Patriciu nu are niciun leu în conturile din ţară, ci numai în cele din străinătate.

Pentru început, însă, soţia lui trebuie să plătească o taxă de timbru de 70 de milioane de euro, impusă de tribunal, bani de care însă nu dispune şi pentru care a cerut ajutorul statului român. În urmă cu o lună, Dana Patriciu a încercat să dovedească faptul că soţul ei nu are discernământ, pentru a deveni tutorele său şi, astfel, să-i poată conduce afacerile.

În plus, Dinu Patriciu este executat silit şi de alţi foşti parteneri de afaceri, dar şi de Raiffeisen Bank.

Citește și: