Iuliana Enache - Mediafax
651 vizualizări 8 iun 2015

Ministerul Afacerilor Interne a confirmat că a terminat ancheta şi a transmis Procuraturii Generale materialele privind audierea mai multor persoane, expertiza grafică şi tehnică a documentelor de studii, documentele de studii în original şi alte probe administrate pe tema dosarului de investigare a falsificării actelor de studii pe numele lui Chiril Gaburici.

Ministrul de Interne, Oleg Bălan, a refuzat să confirme sau să infirme informaţiile apărute pe portalul deschide.md, potrivit cărora în urma expertizei efectuate de poliţie s-a stabilit că diploma lui Chiril Gaburici ar fi falsă. Portalul, care susţine că a intrat în posesia unor documente din dosar, afirmă că semnătura directorului liceului unde ar fi învăţat premierul este falsifică, la fel ca şi ştampila instituţiei.

Informaţia a apărut pe site-ul deschide.md după ce sâmbătă seara premierul a postat pe o reţea de socializare o solicitare adresată preşedintelui ţării, Parlamentului şi deputaţilor în care cere ca într-o lună să fie demisă conducerea Procuraturii Generale, a Băncii Naţionale şi a Comisiei Naţionale a Pieţei Financiare. Chiril Gaburici ameninţa că în caz contrar îşi va da demisia.

Citește și: