Ciprian Nedelcu
3218 vizualizări 28 iul 2018

Potrivit datelor de pe site-ul CJAS Bacău, Ion Savin încasează un salariu brut de peste 14.000 de lei pe lună, la care se adaugă sporul de vătămare de 2.200 de lei şi tichete de vacanţă de 1.450 de lei.

”Aceste sporuri sunt trecute în Legea salarizării,” explică purtătorul de cuvânt al CJAS Bacău, Dan Stoica. ”Toţi angajaţii caselor şi ai altor instituţii publice beneficiază de 15% spor direct şi 15% spor pentru activitatea la calculator. Nu suntem singurii angajaţi care avem aceste sporuri. Toţi cei care lucrează, de exemplu, la calculator, în domeniul public, au acest spor. Sporurile au venit să rectifice pierderile salariale, pentru că noi am pierdut la lefuri odată cu Legea salarizării.” 

El a ţinut să precizeze că sumele de pe site sunt brute, astfel că angajaţii primesc în mână doar jumătate.

"Suma de 2.200 de lei poate părea spectaculoasă pentru un spor, dar repet, este vorba despre una brută,” adaugă Stoica. ”Toţi angajaţii caselor judeţene de asigurări de sănătate beneficiază de aceste sporuri."

Sporul se acordă după ce, anual, o comisie din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică verifică fiecare birou, pentru a vedea dacă există calculatoare, xerox-uri, imprimante sau aparatură care emite radiaţii. Astfel, angajaţii de la stat iau până la 15% în plus la salariu pentru că lucrează cu echipamente electronice, care le pun viaţa în pericol.

 

Citește și: