Biro ATTILA
8492 vizualizări 30 mai 2013

Directorul Antena TV Group, Sorin Alexandrescu, a fost reţinut de procurorii anticorupţie pentru 24 de ore. Procurorii DNA vor cere instanţei arestarea preventivă a acestui pentru infracţiunea de şantaj. În aceeaşi cauză a fost audiat  ca martor şi Dumitru Dragomir care a declarat că nu are nici o legătură cu acuzaţiile de şantaj. 

DNA a început urmărirea penală împotriva lui Sorin Alexandrescu, directorul Antena TV Group  pentru infracţiunea de şantaj. Potrivit DNA, Sorin Alexandrescu a şantajat o companie privată să semneze un contract comercial. Antena TV Group este compania care deţine licenţele de operare a posturilor “Antena 1”, “Antena 2”, Euforia Lifestyle TV” si “GSP TV.

”În perioada 16 aprilie – 24 mai 2013, inculpatul Alexandrescu George Sorin, director general al ANTENA TV GROUP, a constrâns un administrator al unei societăţi comerciale să semneze un contract în condiţii prestabilite, impuse de inculpat, sub ameninţarea că, în caz de refuz, va da în vileag fapte presupus compromiţătoare pentru persoana în cauză. Dosarul a fost constituit ca urmare a denunţului părţii vătămate”, se arată în comunicatul DNA.

Antena TV Group are un diferend din 2012 cu operatorul de cablu RCS-RDS. DNA nu a precizat dacă acest dosar vizează acest conflict. Antena 3 televiziune din candrul aceluiaş trust media susţine că acest dosar de şantaj a pornit de la o plângere făcută de către operatorul de cablu RCS-RDS. 

În acelaşi dosar a fost audiat şi Mitică Dragomir şeful Ligi Profesioniste de Fotbal. La ieşirea de la DNA acesta a declarat că nu are nici legătură cu cazuld e şantaj.

"Este şantajul lor să nu mă bage pe mine în povestea asta. Eu nu am încasat nici un leu nelegal. Domnul Ciuvică a venit cu un contract incomplet. A fost o asociere între două firme. Eu cu firma mea am venit cu 11 milioane de euro şi RCS a venit 20%. RCS a luat 50% din câştig. În ultima perioadă RCS a luat tot câştigul.

Eu nu mai am voie să mă uit la RCS că sunt incompatibil. Antena 1 a fost în consorţiu cu RCS.

Nu am mers să mă întâlnnesc cu Bendei de la RCS. Nu am aranjat. Eu eram amic cu Sorin Alexandrescu. Eu i-am făcut nişte facilităţi. Eu nu am nici o vină. Nu ştiu de ce m-au băgat în lupta asta a elefanţilor.", a declarat Dragomir la ieşirea din sediul DNA

 

LOTO, LOTO 6/49. Numerele extrase la LOTO pe 30 mai. Report de 8,1 milioane de euro la LOTO 6/49

Citește și: