Emil Popescu - Mediafax
1251 vizualizări 12 oct 2015

Goga a transmis un comunicat de presă potrivit căruia CNADNR "continuă campania de dezinformare a opiniei publice", arătând că, în pofida comunicărilor CNADNR, nu a ameninţat niciun salariat al companiei, iar decizia companiei de a-i interzice accesul în sediu a fost luată la 8 octombrie.

"În data de 09.10.2015 am încercat să mă prezint la sediul CNADNR pentru a mă informa de ce durează atât de mult deliberările comisiei de disciplină în cazul meu (cercetarea a avut loc în data de 06.10.2015), ţinând cont că într-un caz similar, în speţă al domnului director Liviu Costache comisia s-a putut pronunţa în doar o zi, iar în cazul meu se amână nejustificat şi suspect luarea unei decizii. Am fost informat de jandarmul de serviciu că există o cerere nominală din partea CNADNR pentru a-mi fi interzis accesul în clădirea Ministerului Transporturilor (unde funcţionează şi CNADNR, n.r.). Am constatat că la toate porţile ministerului s-a distribuit această cerere de restricţionare a accesului meu, fiindu-le furnizate jandarmilor care nu mă cunoşteau poze pentru recunoaştere facială, deşi subsemnatul nu sunt urmărit penal şi nu reprezint vreun risc de securitate", afirmă Goga.

Compania susţinea însă recent că decizia a fost luată vineri, 9 octombrie, după ce Goga ar fi ameninţat mai mulţi salariaţi CNADNR, verbal şi prin SMS.

"Precizez în mod fără echivoc faptul că nu am ameninţat nici direct nici indirect persoane din CNADNR, menţionând doar faptul că voi face public acest abuz evident, precum şi faptul că mă voi adresa cu plângere organelor de cercetare penală. (...) Cer (CNADNR, n.r.) să arate mass-media şi opiniei publice sms-urile de ameninţare pe care susţine că le deţine, pentru că este doar o încercare de intoxicare cu informaţii false, aşa cum ne-a obişnuit în toate cazurile în care despre CNADNR şi despre neregulile de acolo s-au spus lucruri, adeverite toate de realităţile de pe drumurile şi autostrăzile naţionale", a mai spus Goga.

El a fost suspendat de CNADNR ca urmare a unei apariţii într-o emisiune TV în care a reclamat neregulile din instituţie. CNADNR şi-a motivat sancţiunea prin faptul că Goga "a furnizat informaţii în legătură cu activitatea companiei fără a fi împuternicit sau fără a avea mandat de la conducerea CNADNR".

Acesta a afirmat, la sfârşitul lunii iulie, la Realitatea TV, că tronsonul de autostradă Sibiu-Orăştie ar trebui închis întrucât circulaţia se desfăşoară în condiţii nesigure, iar singura soluţie rămâne reconstruirea sa.

"Vă spun că suntem ca la «Meşterul Manole»: ce am construit şi am plătit: 150 de milioane de euro trebuie să scoatem tot afară şi - am vorbit asta cu profesori universitari, cu absolut toată lumea - în condiţiile în care am ştiut că recepţionăm un lucru defect. A fost o pasivitate. Acum o lună de zile am fost la o altă emisiune şi după patru zile am fost chemat la DNA. Sper ca mâine DNA-ul să fie la CNADNR. Nu poate să rămână aşa. Paroxismul la care s-a ajuns în CNADNR e departe de orice închipuire. 14 miliarde de euro am primit din 2007 până în prezent. Sunt bani care s-au dus şi pe întreţinere, pe investiţii, reabilitari şi avem o reţea care e jalnică pentru că totul porneşte din interior: 6.000 de oameni şi 10 la sută sunt ingineri de drumuri şi poduri. Acolo doar 10 la sută sunt ingineri de drumuri, într-o companie eminamente tehnică. Sunt regionale care au patru ingineri de drumuri. În condiţiile în care am angajat toate specializările exotice, găsiţi papagali de toate culorile. Fiecare director şi-a angajat toate rudele. Nu este de astăzi, se perpetuează", a spus atunci Goga.

Suspendat de CNADNR după ce a vorbit despre ilegalităţile din companie, el a declarat ulterior într-un interviu acordat Gândul că unii directori din Compania de Drumuri şi Autostrăzi au case mai mari decât palatul Versailles, deşi au lucrat toată viaţa la stat, şi au semnat contracte a căror valoare a crescut de zece ori, bazate pe "caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme".

"Dacă se ia şpagă în CNADNR? Sunt directori care au case mai mari decât Versailles-ul şi au lucrat toată viaţa lor la stat. Mai e o problemă, au gestionat contracte care şi-au mărit valoarea de la un milion de euro la 10 milioane de euro, au contracte pe nişte caiete de sarcini doar la anumite firme, adică erau făcute caiete de sarcini mănuşă, pentru anumite firme", a spus el.

Ministrul Transporturilor, Iulian Matache, a cerut la mijlocul lunii august Corpului de Control al instituţiei să facă un control la CNADNR, în urma relatărilor din presă ale lui Goga.

Citește și: