4 vizualizări 24 iul 2007

Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti a dat câştig de cauză unei persoane care a reclamat Distrigaz Sud pentru discriminare şi hărţuire pe criteriul orientării sexuale, compania fiind obligată la despăgubiri morale de 1.000 de euro, se arată într-un comunicat al organizaţiei ACCEPT.

„Este vorba de un băiat, care s-a dus să plătească factura la gaze a organizaţiei noastre, iar persoane din biroul de facturare i-au adresat cuvinte obscene, considerând că, deoarece vine din partea ACCEPT, este gay. 

Băiatul i-a dat în judecată folosind proba cu martori. Plângerea a fost depusă în august 2006, iar săptămâna trecută am fost anunţaţi că judecătorii i-au dat câştig de cauză băiatului. Nu credem că are importanţă nici numele lui, nici dacă este gay sau nu. Important este modul incalificabil în care s-au purtat nişte funcţionari cu un cetăţean.

De altfel, băiatul era însoţit de un alt coleg, care avea pielea tuciurie şi s-a trezit luat peste picior pe motiv de etnie. Şi acesta a dat în judecată funcţionarii pentru discriminare“, ne-au declarat Florentina Bocioc, director al Asociaţiei ACCEPT. Menţionăm că este primul caz de acest gen câştigat în instanţă, hotărârea Judecătoriei Sectorului 4 nefiind încă definitivă. „Această soluţie ne dă încredere că legislaţia antidiscriminare poate funcţiona în România, inclusiv în faţa instanţelor de judecată, oferind remedii persoanelor discriminate în relaţia cu marile instituţii, fie ele publice sau private“, susţine într-un comunicat Florentina Bocioc, director al Asociaţiei ACCEPT.(C.N.)

Citește și: