15322 vizualizări 29 mai 2015

Procurorii au formulat această cale extraordinară de atac, contestaţia în anulare, pe motiv de incompatibilitate, potrivit TVR.

Ei susţin că unul dintre membrii completului care a decis achitarea Marianei Rarinca era incompatibil. Este vorba de judecătoarea Risantea Găgescu.

Anul trecut, judecătoarea Risantea Găgescu a candidat pentru un post la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a fost respinsă de o comisie de la CSM din care făcea parte şi şefa Înaltei Curţi, Livia Doina Stanciu.

În cadrul acelui interviu, cele două judecătoare au avut un schimb dur de opinii juridice, după ce judecătoarea candidată Risantea Găgescu a afirmat că nu se oboseşte să facă cercetare judecătorească şi să administreze probe şi că mai bine achită un inculpat dacă nu este sută la sută sigură de vinovăţia lui.

Săptămâna trecută, un complet de la Curtea de Apel Bucureşti, format din judecătorii Risantea Găgescu şi Damian Dolache, a decis definitiv achitarea Marianei Rarinca, femeia din Galaţi acuzată că ar fi şantajat-o pe Livia Doina Stanciu, preşedinta Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Mariana Rarinca, femeia trimisă în judecată de procurorii DNA pe 1 iulie 2014, sub acuzaţia că a şantajat-o pe Livia Stanciu, preşedinta ÎCCJ, a fost achitată.

 

 

Decizie în forţă a DNA în această seară în probabil cel mai „sensibil” dosar al momentului, în România ----> http://goo.gl/WFp7W6Cum comentaţi anunţul procurorilor?

Posted by Gandul on 29 Mai 2015

 

Citește și: