Andreea Traicu
1013 vizualizări 24 mai 2018

Procurorii au reţinut că, în perioada aprilie - mai 2015, suspecţii Negulescu Mircea (la data săvârşirii faptelor procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Ploieşti) şi Onea Lucian (procuror în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti) ar fi determinat o persoană, prin constrângere, să întocmească în fals o sesizare şi documente care să susţină cele reclamate în conţinutul acesteia. Documentele falsificate au fost expediate Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Ploieşti şi folosite drept probe în două dosare, precum şi în susţinerea/motivarea unei cereri de extrădare, transmite Parchetul General.

Procurorii au anunţat, joi, oficial, că Lucian Onea şi Mircea Negulescu sunt urmăriţi penal pentru participaţie improprie, sub forma complicităţii, la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare.

Comunicatul de presă a venit la două zile după ce procurorul şef al DNA Ploieşti a luat la cunoştinţă acuzaţiile.

Lucian Onea a declarat, marţi, la Parchetul General, după ce a fost înştiinţat că este urmărit penal, că fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a comis, menţionând că nu îi este teamă şi că este nevinovat.

"Mi-au fost aduse la cunoştinţă acuzaţiile. Urmează să administrăm probe în vederea aflării adevărului. Fiecare o să răspundă pentru faptele pe care le-a făcut. Nu vreau să discut detalii din dosar, urmărirea penală este secretă. Nu mi-e teamă, nu sunt vinovat de nimic", a declarat şeful DNA Ploieşti.

Tot în acea zi, Lucian Onea a transmis conducerii Direcţiei o cerere de eliberare din funcţie ca urmare a anchetei demarate împotriva sa, a anunţat DNA. Secţia pentru procurori a CSM a luat act miercuri de demisia lui Onea.

Citește și: