55 vizualizări 25 apr 2019

„Cei doi militari răniţi în data de 13 aprilie 2019, în Afganistan, care se aflau internaţi în Centrul Medical Regional din Landstuhl, Germania, au revenit în ţară în data de 24 aprilie, şi au fost internaţi în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central „Dr. Carol Davila” Bucureşti (SUUMC)”, informează Ministerul Apărării, printr-un comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pacienţii au fost transferaţi cu o aeronavă C27 J Spartan a Forţelor Aeriene Române, iar transportul terestru către SUUMC a fost asigurat de echipaje medicale aparţinând Bazei 90 Transport Aerian Otopeni.

„În seara zilei de 24 aprilie cei doi militari au fost evaluaţi, în Unitatea de Primiri Urgenţe a SUUMC, de o echipă medicală multidisciplinară. În urma evaluării clinice şi paraclinice s-a decis internarea în Centrul de Asistenţă Medicală Multidisciplinară pentru Militarii Răniţi în Teatrele de Operaţii. Din momentul internării în SUUMC şi până în prezent pacienţii au o stare generală bună şi vor rămâne internaţi pentru recuperare medicală ulterioară”, mai previzează MApN.

Patru militari români au fost răniţi, în data de 13 aprilie, în Afganistan, după ce o coloană de vehicule blindate operate de soldaţii aflaţi în misiune a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

Dintre aceştia, doi au fost internaţi la Spitalul Universitar Militar „Carol Davila”.

 

Citește și: