50 vizualizări 7 apr 2010

Două persoane cu cagule pe faţă au jefuit casieria Gării Medgidia în noaptea de marţi spre miercuri, hoţii plecând cu aproximativ 3.000 de lei proveniţi din vânzarea biletelor de tren.

Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al Secţiei Regionale de Poliţie Transporturi Constanţa, comisarul Cerasela Miron a precizat că două persoane cu cagule pe faţă au pătruns, în jurul orei 01.00, prin forţă, peste casiera de serviciu din Staţia CFR Medgidia şi au plecat cu toate încasările de peste zi, fără să-i facă vreun rău femeii.

Ulterior, casiera le-a declarat poliţiştilor că, în timp ce se afla în sediul casieriei, a auzit o bubuitură, iar în momentul în care s-a apropiat de uşă aceasta a fost forţată şi deschisă, femeia fiind îmbrâncită jos. Unul dintre atacatori a venit peste femeie, punându-i o mână pe toată faţa, iar cea de-a doua persoană s-a dus la sertarul biroului de unde a sustras banii, după care hoţii au fugit.

Casiera nu a putut reţine aspectele fizionomice ale celor două persoane, spunându-le anchetatorilor doar că acestea aveau cagule negre pe faţă, înălţimea de 1,70 - 1,75 metri, îmbrăcăminte de culoare închisă, iar pe mâini purtau mănuşi din bumbac de culoare închisă. Din declaraţia femeii a mai a reieşit că din casierie a fost sustrasă suma de aproximativ 3.000 lei, bani proveniţi din vânzarea biletelor de călătorie CFR pe ziua în curs.

După ce hoţii au plecat, femeia, în vârstă de 40 de ani, a anunţat Poliţia, iar o echipă operativă a fost trimisă la faţa locului. În urma cercetărilor efectuate s-a constatat că sediul casieriei este asigurat cu grilaj metalic, dar lacătul de la gratii era forţat şi rupt. De asemenea, la faţa locului anchetatorii au găsit o rangă metalică.

Casiera în vârstă de 40 ani nu a suferit vătămări care să necesite îngrijiri medicale.

Casieria era prevăzută cu sistem de alarmă şi buton de panică, dar acestea nu au fost folosite de către casieră. În momentul producerii evenimentului, în zonă nu erau persoane care să poată da relaţii cu privire la cele întâmplate.

Cercetările sunt continuate de echipa operativă constituită la nivelul secţiei, în vederea identificării autorilor, tragerea acestora la răspundere penală şi recuperarea prejudiciului.

Citește și: