Gandul.info
Mihaela Gradinaru - Mediafax
830 vizualizări 20 mar 2015

Procurorii Parchetului de pe Lângă Tribunalul Braşov au anunţat într-un comunicat, că Tribunalul Braşov a dispus, vineri, arestarea preventivă a celor doi poliţişti, ale căror nume nu au fost făcute publice, pentru luare de mită.

Procurorii au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru 24 de ore a inculpaţilor D.N.C. şi N.I.L., agenţi de poliţie în cadrul Poliţiei Municipiului Braşov-Secţia 3 Poliţie, pentru luare de mită, primul pentru două fapte şi al doilea pentru o faptă.

În cazul agentului D.N.C., procurorii au stabilit că în 13 aprilie 2014, în jurul orelor 23.30, poliţistul, care era în timpul serviciului, a pretins şi a primit de la o femeie, care ulterior l-a denunţat, suma de 200 de lei, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiunile de serviciu, legate de constatarea săvârşirii unei infracţiuni.

În 5 martie 2015, agentului de poliţie i-a fost organizat un flagrant. În acea zi, în jurul orelor 20.50, poliţistul, aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu, "a pretins de la un investigator sub acoperire o sumă de bani neprecizată şi a primit de la acesta din urmă suma de 400 de lei, pentru a nu-şi îndeplini în mod corespunzător atribuţiunile de serviciu, legate de constatarea şi sancţionarea unei contravenţii", potrivit sursei citate.

În ceea ce-l priveşte pe cel de-al doilea poliţist, N.I.L., în 19 februarie, în jurul orelor 19.15, acesta a fost prins în flagrant în timp ce cerea unui alt investigator sub acoperire o sumă de bani pentru a nu constata o contravenţie. Poliţistul a primit de la agentul sub acoperire suma de 400 de lei.

"Inculpaţii au fost prezentaţi Tribunalului Braşov, cu propunere de arestare preventivă. În incheierea Tribunalului Braşov din data de 20.03.2015 s-a dispus arestarea preventivă a ambilor inculpaţi pe o durată de 30 de ziele. Pentru documentarea activităţii infracţionale procurorii au beneficiat de sprijinul tehnic şi de specialitate al Direcţiei Generale Anticorupţie şi al Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă“, se arată în comunicatul procurorilor.

Citește și: