Gandul
4756 vizualizări 8 iun 2019

Vasile Stoian, de 20 de ani şi Englezu Tănase, de 19 ani, conduceau seara pe străzile din Midlands şi le promiteau persoanelor intoxicate o cursă ieftină până acasă, scrie Daily Mail.

Ulterior, cei doi români îşi ameninţau victimele şi le sustrăgeau cardurile bancare, cerându-le codurile PIN.

Cei doi indivizi au recunoscut că au comis această infracţiune de trei ori într-o singură săptămână, în noiembrie 2017, în Birmingham şi Coventry.

Într-unul din cazuri, aceştia au luat un bărbat dintr-un bar, au retras 300 de lire sterline de pe cardurile lui şi apoi au făcut plăţi fără PIN la un mini market cu specific est-european.

Un alt bărbat, care a băut într-un local din Birmingham, s-a trezit pe bancheta maşinii lor, în Coventry şi a descoperit că i-au dispărut 250 lire sterline din cont.

Poliţia din West Midlands a identificat maşina Mercedes folosită pentru comiterea infracţiunilor şi ponturile au dus la adresa lui Stoian din Stoke, unde bărbatul a fost arestat.

În aceeaşi zi a fost prins şi Tănase, la adresa sa din Coventry. Ambii români au dat vina unul pe celălalt şi pe alţi complici, insistând că au fost nişte simpli pasageri şi nu s-au implcat în tâlhării.

Totuşi, camerele de supraveghere au demonstrat că românii foloseau carduri furate pentru a-şi alimenta maşina la pompă, dar şi în magazine şi cash point-uri.

Aceştia au negat cele trei capete de acuzare pentru răpire şi alte trei pentru tâlhărie, până în prima zi a procesului, când şi-au recunoscut vina şi au primit o sentinţă de şapte ani.

foto: captură youtube.com

Citește și: