Silviu Bănilă
2704 vizualizări 14 mar 2019

Whiting, în vârstă de 66 de ani, a suferit marţi dimineaţă un embolism pulmonar, în Melbourne, cu doar trei zile înainte de prima cursă a sezonului 2019, scrie The Daily Mirror.

„Am aflat cu mare tristeţe că Charlie a murit”, a declarat preşedintele FIA, Jean Todt.

Whiting se ocupa, printre altele, cu supravegherea circuitului şi a siguranţei bolizilor de Formula Unu şi a participat el însuşi la numeroase curse.

Acesta milita tot mai des pentru siguranţa în motorsport. Whiting a fost un personaj foarte îndrăgit de către cei din industria F1.

 „Veşti foarte triste din Australia. Charlie Whiting a murit aseară. Un om minunat, care ne va lipsi tuturor. Gândurile mele se îndreaptă spre familie şi prieteni”, a declarat Rachel Brookes, o cunoscută prezentatoare tv.

Noul sezon F1 începe în Melbourne, în acest weekend şi prima sesiune de antrenamente va avea loc vineri. Sâmbătă au loc calificările, iar duminică este destinată prime curse din sezon.

Australianul Michael Massi, al doilea om după Whiting în manageriatul sportului cu motor, va prelua cu siguranţă îndatoririle de la fostul său şef.

Chiar dacă Charlie Whiting a fost un admirator al campionului Michael Schumacher, acesta l-a criticat ori de câte ori a considerat că a greşit.

În 2012, Whiting l-a criticat pe Schumacher şi echipa lui, Mercedes, în privinţa grand prix-ului din Ungaria, scrie auto123.com.

Cursa din Hungaroring a început cu întârziere, deoarece Schumacher, care avea 43 de ani şi devenise cel mai bătrân pilot de F1 în competiţii, a greşit poziţia la start.

La acea vreme, Whiting l-a acuzat pe Schumacher că nu a ştiut regulile jocului şi a provocat haos pe circuit. „Michael ar trebui să cunoască regulile”, i-a reproşat atunci Whiting marelui campion.

În 2012, clasamentul celor mai experimentaţi piloţi din F1 arăta astfel: Rubens Barrichello (326 grand prix-uri), Michael Schumacher (299) şi Riccardo Patrese (257).

Citește și: