Corina VÂRLAN
570 vizualizări 1 dec 2012

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE... Aşa sună provocarea Google din această dimineaţă, la care românii sunt invitaţi să răspundă. România este azi ţara oamenilor excepţionali şi a politicienilor care organizează porţi deschise, este ţara paradei militare de la Arcul de Triumf şi a manifestărilor din lumea întreagă, este ţara recordurilor sau performanţelor sportive.

Anul acesta, România s-a clasat pe locul 27 după numărul de medalii în topul statelor care au participat la Jocurile Olimpice de la Londra. Astfel, după două săptămâni în care românii au participat la această competiţie, ei s-au întors în ţară cu nouă medalii, dintre care două de aur, câştigate de Alin Moldoveanu (tir) şi de gimnasta Sandra Izbaşa (sărituri).

Cele mai multe medalii câştigate de români la Londra au fost de argint, două dintre ele fiind obţinute la proba de judo de Alina Dumitru şi de Corina Căprioru. Alte medalii de argint au fost câştigate de Roxana Cocoş (la haltere), de Cătălina Ponor (la sol), şi de echipa masculină de sabie.

FOTO: Publimedia/Renault

Medaliile de bronz au fost aduse în ţară de Răzvan Martin (haltere) şi de către echipa feminină de gimnastică.

(Click pentru a mări)

Infografic: gândul.info

Guvernul a premiat sportivii clasaţi pe locurile 1-6 la Jocurile Olimpice din acest an, dar şi pe tehnicienii lor şi pe oficialii federaţiilor, cu suma totală de 5 milioane de euro, iar preşedintele interimar de la acea vreme, Crin Antonescu, i-a decorat pe toţi în cadrul unei ceremonii organizate la Palatul Cotroceni.

FOTO: Bogdan Maran/Publimedia

De asemenea, Moldoveanu, campionul olimpic la puşcă 10 metri, a fost numit la întoarcerea în România cetăţean de onoare al municipiului său, Focşani.

România a fost prezentă, tot în 2012, pentru a cincea oară, în cadrul Jocurilor Paralimpice de la Londra. Ţara noastră a fost reprezentată în cadrul acestei competiţii de către sportivii Eduard Novak (ciclism), Imre Torok-Novak (ciclism), Samuel Ciorap (nataţie), Naomi Ciorap (nataţie), Florin Cojoc (atletism) şi Dacian Makszin (tenis de masă).

FOTO: Octav Ganea/Mediafax Foto

Ciclistul Eduard Novak a fost singurul medaliat al ţării noastre la Jocurile Paralimpice, obţinând prima medalie de aur a României din istoria acestei competiţii în finala de urmăriri, dar şi medalia de argint la proba de contratimp individual.

În final, provocarea DOODLE 4 GOOGLE rămâne deschisă: ROMÂNIA MEA ESTE...

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE... DE NOTA 10

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE... ÎN CARTEA RECORDURILOR

DOODLE 4 GOOGLE: ROMÂNIA MEA ESTE... LUMEA ÎNTREAGĂ

Citește și: