Mihaela Gradinaru - Mediafax
11108 vizualizări 5 mar 2013

Dorin Lazăr Maior, preşedintele Blocului Naţional al Revoluţionarilor, a fost condamnat, luni, la şapte ani de închisoare cu executare pentru şantaj, în dosarul "Romexterra", în acelaşi dosar fiind condamnat şi omul de afaceri Ovidiu Tition, la 5 ani de închisoare, a decis Judecătoria Târgu Mureş.

Judecătoria Târgu Mureş a decis, luni, condamnarea lui Dorin Lazăr Maior la şapte ani de închisoare cu executare, în acelaşi dosar fiind condamnaţi şi omul de afaceri din Zărneşti Ovidiu Tition, care a primit cinci ani cu executare şi Florina Aprofira - patru ani de închisoare cu executare.

Decizia nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs.

Dorin Lazăr Maior, Ovidiu Tition, Florina Aprofira au fost trimişi în judecată în 2006 de procurorii DNA Braşov, fiind acuzaţi că ar fi şantajat doi oameni de afaceri braşoveni, printre care şi pe fostul director adjunct de la Romexterra Bank Braşov Mihai Maţepiuc, pentru modul ilegal în care se acordau credite la banca respectivă. Maior i-ar fi ameninţat pe cei doi oameni de afaceri că îi va denunţa dacă nu primeşte de la fiecare câte un milion de lei.

"Din probele administrate până în prezent a rezultat că inculpatul Maior Lazăr Dorin şi inculpatul Tition Ovidiu au exercitat în cursul lunilor noiembrie - decembrie 2006 mai multe acţiuni de intimidare fizică şi psihică, inclusiv ameninţări cu darea în vileag a unor fapte reale, asupra a doi administratori de societăţi comerciale şi a unui director de bancă, sprijiniţi fiind de învinuita Aprofirei Florina, în scopul obţinerii unui fals material
injust", se preciza într-un comunicat al DNA Braşov.

În acest dosar, Tition şi Maior au stat în arest preventiv pentru o perioadă, în urmă cu patru ani. Cei doi au fost reţinuţi şi ulterior arestaţi sub acuzaţia de şantaj la finele lunii decembrie 2006 şi până în mai 2007.

În prezent, Ovidiu Tition se află în arest într-un alt dosar. El a fost reţinut de poliţiştii Serviciului Investigare Fraude în 21 februarie 2013 şi a fost apoi
prezentat Tribunalului Braşov, care a decis arestarea lui preventivă pentru 29 de zile într-un dosar de înşelăciuni bancare, după ce, în perioada 2011 - 2012, a achiziţionat mărfuri alimentare de peste 300.000 de lei, fără a avea disponibil în cont, şi pe care le-a vândut apoi prin firmele concubinei lui.

Citește și: